TiPS! Αλεύρι μπαμπού, τα χαρακτηριστικά του και πως να το χρησιμοποιήσετε!
Ladies & Gentlemen… Αλεύρι Μπαμπού! Ένα νέο προϊόν, άγνωστο για την ελληνική αγορά αλλά γνωστό σε αρκετούς ΄”ψαγμένους” Έλληνες! Το αλεύρι μπαμπού μπήκε στη ζωές μας για τα καλά, είναι πολλά υποσχόμενο και το σίγουρο είναι ότι ήρθε για να μείνει!
Συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του:
• Είναι 100% άγευστο!
• Περιέχει φυτικές ίνες, δεν έχει υδατάνθρακες
• Δεν περιέχει αλλεργιογόνα συμπεριλαμβανομένης της γλουτένης
• Έχει εξαιρετικά λεπτή υφή, δεν κολλάει στο ψήσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες
• Κάνει την ζύμη πιο τραγανή
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το δοκιμάσετε, καθώς και κάποια TiPS! για τη χρήση του στη μαγειρική σας!
• Επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων
• Είναι χαμηλό σε θερμίδες
• Χάρη στο κάλιο που περιέχει, βοηθάει στην διατήρηση της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο
• Βοηθάει στην εξισορρόπηση των γυναικείων ορμονών
• Βελτιώνει τον όγκο των παρασκευασμάτων
Tips! Αντικαταστήστε το 5-10% του αλεύρου που χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας με αλευρι μπαμπού και δείτε πόσο πιο αφράτα γίνονται όλα! Το αλεύρι μπαμπού έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον όγκο έως και 20% παραπάνω!
• Αυξάνει το ποσοστό των φυτικών ινών με αποτέλεσμα να βοηθάει στη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου
• Βελτιώνει την υφή σε μπισκότα πίτες και ζυμαρικά
Tips! Αντικαταστήστε το 7-10% του αλεύρου που χρησιμοποιείτε στις κρούστες πίτας, στα μπισκότα και στα ζυμαρικά με αλεύρι μπαμπού! Θα βελτιώσει την υφή τους και δεν θα σπάνε εύκολα!
• Βοηθάει στην διατήρηση των σοκολατένιων προϊόντων
Tips! Προσθέστε ελάχιστη ποσότητα αλεύρι μπαμπού σε σοκολατένιες παρασκευές. Βοηθάει να μην διαχωρίζεται το λίπος με το χρόνο!