PRINT

Αλκοόλες ζάχαρης!

Οι αλκοόλες ζάχαρης είναι ένας τύπος υδατανθράκων που δίνουν τη γλυκιά γεύση χωρίς τις θερμίδες και χωρίς να συμβάλλουν στην τερηδόνα των δοντιών. Επιπλέον δεν αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος και είναι κατάλληλες για δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.

Κι ενώ σε γενικές γραμμές είναι ασφαλές να συμπεριληφθούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να τις αποφύγουμε και να αποκομίσουμε μόνο τα οφέλη;

Οι πιο κοινές αλκοόλες ζάχαρης είναι η ξυλιτόλη, η ερυθριτόλη, η σορβιτόλη και η μαλτιτόλη. Κάποιες από τις αλκοόλες αυτές προέρχονται από φρούτα και λαχανικά αλλά οι περισσότερες είναι τεχνητές. Δεν πρέπει να συγχέονται όμως με τις χημικές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη και η σακχαρίνη, που παρέχουν έντονο επίπεδο γλυκύτητας χωρίς θερμίδες, αλλά είναι πολύ επεξεργασμένα προϊόντα.


Είναι επιβλαβείς οι αλκοόλες της ζάχαρης για την υγεία;

Οι αλκοόλες ζάχαρης είναι μια ασφαλής προσθήκη στη διατροφή αλλά υπάρχουν κάποιες πιθανές παρενέργειες:

Καταρχάς δεν είναι το μυστικό όπλο στη διαχείρισης του βάρους! Στην πραγματικότητα μπορεί να συμβεί ακόμα και να αυξηθεί το βάρος όταν καταναλώνονται τροφές με αλκοόλες ζάχαρης σε υπερβολική ποσότητα. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υδατάνθρακες αλλά όχι πλήρη απουσία τους.
Η Sukrin έχει να προτείνει ως λύση τη σειρά γλυκαντικών της που είναι παρόμοια με την κοινή ζάχαρη σε υφή, εμφάνιση και γεύση, έχοντας ταυτόχρονα 0 θερμίδες και 0gr καθαρών υδατανθράκων!

Ακόμη, οι αλκοόλες μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα δεν μπορεί να τις αφομοιώσει πλήρως κι έτσι μπορεί να εμφανιστούν κάποια έντονα γαστρεντερικά συμπτώματα αμέσως μετά την κατανάλωσή τους. Η ερυθριτόλη όμως, έχει φανεί σε μελέτες να έχει ηπιότερες επιδράσεις στο στομάχι προκαλώντας μόνο μικρή ναυτία και αέρια μετά από μεγάλες δόσεις.
Η Sukrin εξάλλου δημιούργησε το Sukrin Monk fruit, ιδανικό για όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι. Έτσι μπορούμε να απολαύσουμε ένα φυσικό γλυκαντικό με υπέροχη γεύση, μηδενική επίγευση, μηδενικές θερμίδες, φτιαγμένο από ερυθριτόλη και το γλυκό φρούτο monk χωρίς τις δυσάρεστες γαστρεντερικές παρενέργειες!

Τέλος, οι αλκοόλες ζάχαρης τείνουν να έχουν καθαρτική δράση. Αυτή η επίδραση είναι πιο συχνή σε παιδιά και σε άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS). Αντί δηλαδή να απορροφηθούν οι αλκοόλες της ζάχαρης στο στομάχι, ίσως παραμείνουν στο έντερο και ζυμωθούν εκεί. Οι γιατροί συνταγογραφούν ακόμη και ορισμένα είδη τους ως καθαρτικά.
Η σειρά της Sukrin είναι η ιδανική λύση καθώς περιέχει σε σωστές αναλογίες ερυθριτόλη και στέβια, μόνο από φυσικές πηγές, αναλογίες τέτοιες ώστε να ελαχιστοποιήσουν τυχόν γαστρεντερικά προβλήματα.

Ως συμπέρασμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα τρόφιμα, αν οι αλκοόλες ζάχαρης καταναλώνονται με μέτρο στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε την πρόσληψη υδατανθράκων και θερμίδων χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία μας.

Βρείτε εδώ όλη τη σειρά γλυκαντικών της Sukrin!

10.11.2022 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ