PRINT

Απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey isolate) ή συμπυκνωμένη πρωτεΐνη (whey protein); Ποιά είναι καλύτερη;

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν για την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη. Οι τρεις κύριοι τύποι που βρίσκονται στα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι οι απομονωμένες, οι συμπυκνωμένες και οι υδρολυμένες. Οι δύο πιο κοινές μορφές ορού γάλακτος είναι η συμπυκνωμένη και η απομονωμένη. Ας δούμε τι είναι κάθε τύπος και πώς να επιλέξουμε ποια είναι κατάλληλη για μας.

Τι είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος;
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που προέρχεται από το γάλα όταν φτιάχνουν τυρί. Είναι το υγρό μέρος που χωρίζει από το τυρόπηγμα. Είναι σαν το υγρό που βλέπετε πάνω από το γιαούρτι. Φιλτράρουν και στεγνώνουν αυτό το υγρό για να γίνει σκόνη. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μια πραγματικά καλή πηγή σημαντικών αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός.

Τι είναι η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος;
Η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μια εξαιρετικά φιλτραρισμένη μορφή πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Γενικά, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος περιέχει πολύ μικρή ποσότητα λακτόζης (λιγότερο από 1%). Ωστόσο, η λεπτή διήθηση της απομόνωσης πρωτεΐνης ορού γάλακτος την αφήνει ουσιαστικά χωρίς περιεκτικότητα σε λακτόζη. Επιπλέον, η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει γενικά λιγότερα λίπη, χοληστερόλη, υδατάνθρακες και θερμίδες από το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν ιδιαίτερα οξεία δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς και για όσους θέλουν να διατηρήσουν τους μύες τους ενώ χάνουν λίπος. Τα καλύτερα προϊόντα απομόνωσης πρωτεΐνης ορού γάλακτος περιέχουν συνήθως μεγαλύτερο ποσοστό σε πρωτεΐνη απο την συμπυκνωμένη μορφή.

Τι είναι η συμπυκνωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος;
Η άλλη κοινή μορφή πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Οι συμπυκνωμένες μορφές ορού γάλακτος είναι γεμάτες με βιολογικά ενεργά συστατικά με ευεργετικές ιδιότητες. Το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος έχει υψηλότερο ποσοστό λακτόζης, λίπους και υδατανθράκων απο την απομονωμένη. Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη των συμπυκνωμάτων πρωτεΐνης ορού γάλακτος εξαρτάται από το πόσο συμπυκνωμένη είναι αλλά πάντα είναι χαμηλότερη από την απομονωμένη μορφή.

Ποια πρωτεΐνη να καταναλώσω; απομονωμένη ή συμπυκνωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος;
Ο καλύτερος τύπος πρωτεΐνης για εσάς εξαρτάται από τον σωματότυπο, τους στόχους, τη ρουτίνα φυσικής κατάστασης και τον τρόπο ζωής σας. Αν είστε vegan θα πρέπει να διαλέξετε μια φυτική πρωτεΐνη, αν έχετε δυσανεξία στα γαλακτοκομικά ή κάνετε διατροφή με σκοπό τη μείωση λίπους τότε η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι η ιδανική επιλογή. Αν ψάχνετε την πιο γευστική μορφή πρωτεΐνης και παράλληλα κάνετε εντατικές προπονήσεις οπότε έχετε αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια, επιλέξτε συμπυκνωμένη μορφή.

Μπορείτε να δείτε τις συμπυκνωμένες πρωτεΐνες του Βιολόγου (φυτικής και ζωικής προέλευσης)
αλλά και τις απομονωμένες πρωτεΐνες της BeKeto

Δείτε επίσης συνταγές με πρωτεϊνη ορού γάλακτος
Keto Cheesecake

03.10.2023 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ