Φτιάξτε εύκολα και απλά, χρώματα για ζαχαροπλαστική!
Στα γλυκά, στα φαγητά, ακόμα και στην πλαστελίνη, είναι απαραίτητα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Υπάρχει βέβαια η επιλογή να τα βρούμε έτοιμα και να τα αγοράσουμε, αλλά τι είναι καλύτερο και πολύ-πολύ πιο υγιεινό από αυτό που φτιάχνουμε μόνοι μας, με τα χεράκια μας;
Φτιάξτε λοιπόν εύκολα και απλά τα δικά σας φυσικά χρώματα ζαχαροπλαστικής!
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
Για το Κόκκινο
Πατζάρι
Για το Ροζ
Βατόμουρα (κόκκινα) ή φράουλες
Για το Κίτρινο
Κρόκος Κοζάνης ή Κουρκουμά (Ινδικό μπαχαρικό)
Προσοχή στην ποσότητα γιατί είναι πολύ δυνατά. Καλύτερα να τα διαλύσετε σε λίγο νερό πριν τη χρήση για να τσεκάρετε το χρώμα.
Για το Πορτοκαλί
Καρότο
Για το Πράσινο
Σπανάκι
Για το Καφέ
Κακάο ή αλεσμένοι κόκκοι καφέ
Για το Μωβ
Μύρτιλα ή μωβ λάχανο
Για το Μπλε
Φτιάχνεις μωβ το διαλύεις σε λίγο νερό και ρίχνεις μέσα λίγη μαγειρική σόδα και το βλέπεις να μεταμορφώνεται σε υπέροχο μπλε!!!
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
• Πλένουμε τα υλικά μας και αφαιρούμε τους σπόρους (αν έχουν)
• Τα στεγνώνουμε καλά και τα κόβουμε σε ψιλές φέτες
• Τα ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα, στους 150 βαθμούς, μέχρι να αποξηραθούν. (Αν έχετε αφυγραντήρα φαγητών μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε)
• Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα κάνουμε σκόνη στο γουδί ή στο multi