PRINT

Εγκυμοσύνη και προϊόντα!

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας, κατά την οποία πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τη διατροφή της, καθώς η σωστή θρέψη θα βοηθήσει και στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου.

Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει ασβέστιο. Βοηθά επίσης τα νεύρα, τους μύες και το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργούν σωστά. Μια καλή τιμή βιταμίνης D στο αίμα ενισχύει την προστασία σας από πιθανές μολύνσεις. Τέλος  βοηθά τα οστά και τα δόντια του μωρού σας να αναπτυχθούν.
Η βιταμίνη D ιδανικά πρέπει να συνδυάζεται με Κ και μαγνήσιο, διαβάστε εδώ το άρθρο.
(Βρείτε τα προϊόντα εδώ)

Φυλλικό οξύ (ή φολικό)
Το φυλλικό οξύ είναι μια βιταμίνη Β που κάθε κύτταρο στο σώμα σας χρειάζεται για μία υγιή ανάπτυξη. Η λήψη φυλλικού οξέος πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πρώιμης εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης, που ονομάζονται στην πρόληψη καρδιακών ελαττωμάτων και γενετικών ανωμαλιών στο στόμα του μωρού σας.
(Βρείτε τα προϊόντα εδώ)

Β12
Η έλλειψη της Β12 στην εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει προδιάθεση για μεταβολικά προβλήματα στο παιδί, όπως ο διαβήτης τύπου 2. Για επάρκεια Β12 μπορείτε να πάρετε ένα απλό συμπλήρωμα Β12 ή ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β.
(Βρείτε τα προϊόντα εδώ και εδώ

Σίδηρος
Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο. Το σώμα σας χρησιμοποιεί σίδηρο για να παράγει αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονές σας στο υπόλοιπο σώμα σας. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χρειάζεστε διπλάσιο σίδηρο από ότι πριν από την εγκυμοσύνη. Το σώμα σας χρειάζεται το σίδηρο για να δημιουργήσει περισσότερο αίμα, ώστε να μπορεί να μεταφέρει οξυγόνο στο μωρό σας. Επίσης το μωρό σας χρειάζεται και εκείνο σίδηρο για να φτιάξει το δικό του αίμα.
Ένα ιδανικό συμπλήρωμα είναι ο χηλικός σίδηρος που είναι ήπιος στην απορρόφηση.
(Βρείτε τα προϊόντα εδώ

Ωμέγα 3
Το ιχθυέλαιο περιέχει docosahexaenoic acid (DHA) και eicosapentaenoic acid (EPA), δύο απαραίτητα λιπαρά οξέα που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού.
Ένα συμπλήρωμα DHA και EPA στην εγκυμοσύνη μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου μετά την γέννα στο μωρό σας και να μειώσει τη μητρική κατάθλιψη (αν και η έρευνα σε αυτό το θέμα δεν είναι πειστική).
Αν και μελέτες έχουν δείξει βελτιωμένη γνωστική λειτουργία στα παιδιά γυναικών που συμπληρώθηκαν με ιχθυέλαιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκετές ελεγχόμενες μελέτες απέτυχαν να δείξουν ένα σταθερό όφελος.
(Βρείτε τα προϊόντα εδώ

Μαγνήσιο
Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που εμπλέκεται σε εκατοντάδες χημικές αντιδράσεις στο σώμα σας. Παίζει κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, των μυών και των νεύρων.
Η ανεπάρκεια αυτού του μετάλλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιας υπέρτασης και πρόωρου τοκετού.
Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ένα συμπλήρωμα μαγνησίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών όπως περιορισμός της ανάπτυξης του εμβρύου και πρόωρος τοκετός.
Διαβάστε πως να επιλέξετε το κατάλληλο μαγνήσιο για εσάς!
(Βρείτε τα προϊόντα εδώ

Προβιοτικά
Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που πιστεύεται ότι ωφελούν την πεπτική υγεία.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά είναι ασφαλή για λήψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν έχουν εντοπιστεί επιβλαβείς παρενέργειες.
Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου διαβήτη κύησης, κατάθλιψης μετά τον τοκετό, του βρεφικού εκζέματος και δερματίτιδας.
Το προβιοτικό επιλέγεται ανάλογα τις ανάγκες της κάθε μητέρας και ιδανικά αφού πραγματοποιηθεί μια χαρτογράφηση εντέρου.
Το therbiotic είναι ένα προβιοτικό ευρέως φάσματος ικανό καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων εγκύων.
(Βρείτε τα προϊόντα εδώ)

Πολυβιταμίνη
Σε πολλές περιπτώσεις ο γιατρός συστήνει μια πολυβιταμίνη που θα καλύψει τις βασικές ανάγκες του οργανισμού. Η Kirkman προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα το οποίο περιέχει φυσική μορφή φυλλικού οξέος.
(Βρείτε τα προϊόντα εδώ)

 

Οι πληροφορίες που δίνονται εδώ έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές ή γενικότερα συμβουλές για θέματα υγείας, o μόνος αρμόδιος για τις οποίες είναι ο προσωπικός σας ιατρός.

15.02.2021 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
08.11.2023 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Κλασσική κρεμ μπρουλέ ΧΩΡΙΣ ζάχαρη

Η κλασσική Crème brûlée με υλικά Sukrin, εμπνευσμένη από τον διατροφολόγο Καραμανίδη Βασίλη! Μπορείτε να τον βρείτε στο instagram: @vkaramanidis_dietitian και στη σελίδα του διατροφολογικού κέντρου https://vknutrition.gr/… Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ