Κλασσική κρεμ μπρουλέ ΧΩΡΙΣ ζάχαρη
Η κλασσική Crème brûlée με υλικά Sukrin, εμπνευσμένη από τον διατροφολόγο Καραμανίδη Βασίλη!
Μπορείτε να τον βρείτε στο instagram: @vkaramanidis_dietitian και στη σελίδα του διατροφολογικού κέντρου https://vknutrition.gr/
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
για 4 κρέμες:
✅ 300g κρέμα γάλακτος 20%
✅ 1κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 λόβο βανίλιας
✅100g ερυθριτόλη Sukrin Gold (+ 20g για το πασπάλισμα)
✅ 4 κρόκους, από μέτρια αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ερυθριτόλη μέχρι να διαλυθεί η ερυθριτόλη.
-Ζεσταίνουμε την κρέμα με την άλλη μισή ερυθριτόλη και μόλις πάρει βράση μεταφέρουμε με δόσεις την ζεστή κρέμα στους κρόκους.
-Επαναφέρουμε στην φωτιά για 10-20 δευτερόλεπτα ( ή μέχρι να φτάσει 75 βαθμούς).
-Μοιράζουμε στα μπολάκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C στον αέρα για 1 ώρα και 10 λεπτά (αν δείτε οτι είναι ΠΟΛΥ ζουμερό οταν το βγάλετε επαναφέρετε για άλλα 15 λεπτά.
-Αφήνουμε να σεταριστεί στο ψυγείο για 3-5 ώρες.
-Bάζουμε λίγο ερυθριτόλη και καίμε είτε με φλόγιστρο είτε με αντιανεμικό αναπτήρα ώστε να φτιάξουμε την ωραία καραμέλα απο πάνω.
tips για αρχάριους :
Αν φοβάστε οτι μπορεί να σας κόψει το μείγμα στην κατσαρόλα τότε μετα την μεταφόρα της ζεστής κρέμας στα αυγά σερβίρουμε αμέσως στα μπολάκια και ψήνουμε στον φούρνο σε μπεν μαρή (ενα ταψάκι με ζεστό νερό και μέσα τα μπολάκια . ΠΡΟΣΟΧΗ μην μπεί νερό στο μείγμα κατα την μεταφορά) και ψήνουμε πάλι για 1 ώρα με 1 ώρα και 20 λεπτά
Θερμίδες ανα μπολάκι :
170 θερμίδες με 10γρ σάκχαρα που προέρχονται απο την κρέμα (230 θερμίδες λιγότερο απο την original συνταγή)