PRINT

Lauricidin, συμπλήρωμα διατροφής με αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες!

Ένα μοναδικό προϊόν που έχει βοηθήσει αμέτρητο κόσμο να επανακτήσει την υγεία του, είναι πλέον στα συμπληρώματα διατροφής που μπορείτε να βρείτε σε εμάς! Το Lauricidin Monolaurine.

Η λαυριδίνη (μονολαυρίνη) είναι ένα από τα πιο σημαντικά λίπη που βρίσκονται στο μητρικό γάλα και τα προϊόντα καρύδας και εν μέρει υπεύθυνη για τις αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντιικές ιδιότητες του γάλακτος. Έχει δοκιμαστεί εκτενώς και η έρευνα δείχνει ότι βοηθάει στην αδρανοποίηση βακτηριδίων, ζυμομύκητων, μυκήτων και ιών.

Αντιβακτηριδιακές επιδράσεις
Η έρευνα δείχνει ότι η μονολαυρίνη είναι ένας αποτελεσματικός δολοφόνος βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένου του Staphylococcus aureus που είναι ανθεκτικός στα αντιβιοτικά. Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Medicinal Food επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα άλλων μελετών in vitro που έδειξαν την αντιβακτηριδιακή δύναμη της μονολαυρίνης.

Αντιμυκητιακές επιδράσεις
Αρκετοί μύκητες, ζυμομύκητες και πρωτόζωα αναφέρεται ότι αδρανοποιούνται ή θανατώνονται από τη μονολαυρίνη, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ειδών δακτυλίτιδας και candida albicans. Η Candida albicans είναι ένα κοινό μυκητιακό παθογόνο που ζει στο έντερο, το στόμα, τα γεννητικά όργανα, το ουροποιητικό σύστημα και το δέρμα. Μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Αντιιικές επιδράσεις
Σε σχετικές μελέτες η μονολαυρίνη βοήθησε στην αδρανοποίηση των παρακάτω ιών:
• HIV
• Ιλαρά
• Απλός έρπης-1
• Φυσαλιδώδης στοματίτιδα
• Ιός visna
• Κυτταρομεγαλοϊός


Βρείτε το καθαρό συμπλήρωμα λαυριδίνης στα συμπληρώματα διατροφής!

 

_
Σχετικές μελέτες
Carpo, B. G., Verallo-Rowell, V. M., & Kabara, J. (2007). Novel antibacterial activity of monolaurin compared with conventional antibiotics against organisms from skin infections: An in vitro study [Abstract]. Journal of Drugs in Dermatology, 6(10), 991-8
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17966176

Eyres, L., Eyres, M. F., Chisholm, A., & Brown, R. C. (2016, March 5). Coconut oil consumption and cardiovascular risk factors in humans. Nutrition Reviews, 74(4), 267-280
https://academic.oup.com/nutritionreviews/article-lookup/doi/10.1093/nutrit/nuw002

Haase, A. T., Rakasz, E., Schultz-Darken, N., Nephew, K., Weisgrau, K. L., Reilly, C. S., … Schlievert, P. M. (2015, June 9). Glycerol monolaurate microbicide protection against repeat high-dose SIV vaginal challenge. PLoS ONE, 10(6)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4461171/

Lieberman, S., Enig, M. G., & Preuss, H. G. (2006, December 11). A review of monolaurin and lauric acid. Alternative and Complementary Therapies, 12(6), 310-314
http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/act.2006.12.310

Manohar, V., Echard, B., Perricone, N., Ingram, C., Enig, M., Bagchi, D., … Preuss, H. G. (2013, June). In vitro and in vivo effects of two coconut oils in comparison to monolaurin on Staphylococcus aureus: Rodent studies. Journal of Medicinal Food, 16(6), 499-503
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23767861

Seleem, D., Chen, E., Benso, B., Pardi, V., & Murata, R. M. (2016, June 22). In vitro evaluation of antifungal activity of monolaurin against Candida albicans biofilms. PeerJ, 4, e2148
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4924139/

Zhang, H., Wei, H., Cui, Y., Zhao, G., & Feng, F. (2009, September). Antibacterial interactions of monolaurin with commonly used antimicrobials and food components [Abstract]. Journal of Food Science, 74(7), M418-21
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19895490

14.01.2022 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
08.11.2023 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Κλασσική κρεμ μπρουλέ ΧΩΡΙΣ ζάχαρη

Η κλασσική Crème brûlée με υλικά Sukrin, εμπνευσμένη από τον διατροφολόγο Καραμανίδη Βασίλη! Μπορείτε να τον βρείτε στο instagram: @vkaramanidis_dietitian και στη σελίδα του διατροφολογικού κέντρου https://vknutrition.gr/… Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ