PRINT

Μαγνήσιο. Πόσο χρειάζομαι;

Το μαγνήσιο (Mg) είναι ένα μέταλλο που συμμετέχει σχεδόν σε κάθε διαδικασία στο σώμα σας, από τη χαλάρωση των μυών και τη σωστή κίνηση τους έως την επεξεργασία ορμονών. Κλινικά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μυϊκών κραμπών, συνδρόμου ανήσυχων ποδιών, υψηλής αρτηριακής πίεσης, δυσκοιλιότητας και χρόνιου στρες.

Βρείτε όλα τα προϊόντα Μαγνησίου ΕΔΩ!

Το μαγνήσιο είναι σχεδόν παντού – είναι το τέταρτο πιο άφθονο στοιχείο στη γη ως σύνολο και το ένατο στο σύμπαν συνολικά. Είναι επίσης εξαιρετικά υδατοδιαλυτό και είναι το τρίτο πιο κοινό στοιχείο που διαλύεται στο θαλασσινό νερό. Γενικά, η σύνθεση του θαλάσσιου νερού και η σύνθεση της εσωτερικής ισορροπίας των ορυκτών του σώματός μας είναι αρκετά παρόμοια (αν και το θαλασσινό νερό είναι σημαντικά υψηλότερο σε νάτριο) και ως άνθρωποι, λειτουργούμε καλύτερα όταν έχουμε μια πλούσια παροχή μαγνησίου στο σύστημά μας.
Το μαγνήσιο είναι το κέντρο του μορίου της χλωροφύλλης στα φυτά, έτσι κάθε σκούρο πράσινο φυτό είναι μια πλούσια πηγή μαγνησίου.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να είναι μόνο του ως μόριο – πρέπει να είναι δεσμευμένο σε κάτι άλλο για να είναι σταθερό, οπότε η μεγαλύτερη διαφορά στα διάφορα προϊόντα μαγνησίου δεν προέρχεται από το ίδιο το μαγνήσιο (το οποίο είναι το ίδιο σε όλα) αλλά από το μόριο με το οποίο συνδέεται.

Διαβάστε αναλυτικά για τις κυριότερες μορφές μαγνησίου εδώ


Συνιστώμενη δόση:

Οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν τακτικά μαγνήσιο για την πρόληψη της ανεπάρκειας μαγνησίου, αλλά καθώς η συνιστώμενη ημερήσια δόση για μαγνήσιο ποικίλλει, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ποια είναι η ακριβής βέλτιστη πρόσληψη. Οι τιμές ≥300 mg αναφέρονται συνήθως με προσαρμοσμένες δόσεις για την ηλικία, το φύλο και τη διατροφική κατάσταση. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συνιστά 310–360 mg και 400–420 mg για ενήλικες γυναίκες και άνδρες, αντίστοιχα.

Δείτε στις εικόνες του άρθρου τον αναλυτικό πίνακα της RDA.

 

Βρείτε όλα τα προϊόντα Μαγνησίου ΕΔΩ!

 

** Η υπερμαγνησιαιμία είναι πολύ σπάνια διότι το μαγνήσιο απορροφάται δύσκολα από τον οργανισμό και το περισσότερο μέρος του φεύγει με την ούρηση.

* Το μαγνήσιο πρέπει να λαμβάνεται μόνο με ιατρική συνταγή σε περιπτώσεις νεφρικής ή καρδιαγγειακής νόσου. Η βιοδιαθεσιμότητα του αυξάνεται με την ταυτόχρονη πρόσληψη βιταμίνης D, ενώ μειώνεται με την πρόσληψη φυτικών ινών. Τα διουρητικά, τα αντιβιοτικά και το αλκοόλ αυξάνουν την αποβολή του από τον οργανισμό. Η λήψη του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

22.03.2021 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
06.03.2024 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
06.03.2024 ΜΕΛΕΤΕΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ