PRINT

Mct powder ή mct oil; Ποιά μορφή mct να επιλέξω;

Για τους λόγους που χρειάζετε κάποιος το mct oil και ιδιαίτερα το C8 έχουμε αναφερθεί εδώ. Mπορούμε σε αυτό το άρθρο να προσθέσουμε και τις σημαντικότατες ιδιότητες του C10, το οποίο αφομιώνεται πιο αργά απο τον οργανισμό άρα είναι καταλληλότερο για όσους ξεκινάνε τώρα τη χρύση mct καθώς και τα υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας του στην καταπολέμηση λοιμόξεων αλλά και κάντιντα.

Πέρα όμως απο τις ανάγκες του οργανισμού που πάμε να καλύψουμε τίθεται ακόμα ένα δίλημμα. Mct powder ή mct oil; Ποιά μορφή mct να επιλέξω;

Ας δούμε λοιπόν με ποια κριτήρια θα καταλήξει κάποιος στην αγορά του κατάλληλου σκευάσματος για την περίπτωση του.

Τι είναι το λάδι MCT;
Το έλαιο MCT είναι λάδι που παρασκευάζεται από λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας, κυρίως απο λάδι καρύδας. Αν και υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι MCT, το καπρυλικό οξύ C8 και το καπρικό οξύ C10 είναι τα MCT που βρίσκονται πιο συχνά στο έλαιο MCT.

Τι είναι η σκόνη MCT;
Στο εμπόριο υπάρχουν πλεον πολλές επιλογές απο σκόνη MCT με αρκετές διαφορές μεταξύ τους. Το βασικό συστατικό σε όλες είναι το λάδι MCT που προέρχεται απο ξήρανση με ψεκασμό και μετατροπή του υγρού σε κονιοποιημένη μορφή. Άλλα συστατικά που μπορείτε να βρείτε στα σκευάσματα σκόνης mct είναι πρωτείνες γάλακτος, υδατάνρθακες και γλυκαντικά.
Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του ελαίου MCT και της σκόνης MCT;

Με τη δημοτικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής όπως το λάδι MCT και η σκόνη MCT να αυξάνεται, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ των δύο προϊόντων προτού αποφασίσετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς και τους στόχους υγείας σας.

Ευκολία
Η σκόνη MCT θεωρείται ευρέως ότι είναι η πιο βολική από τις δύο επιλογές όταν συγκρίνουμε το λάδι MCT και τη σκόνη MCT. Οι πούδρες μπορούν να αναμειχθούν σχεδόν σε οτιδήποτε χωρίς αξιοσημείωτη γεύση, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης σε ένα smoothie ή σέικ πρωτεΐνης, να χυθούν στον πρωινό καφέ σας ή να πασπαλιστούν σε μια σαλάτα. Αποθηκεύονται και μεταφέρονται πιο εύκολα απο το λάδι.

Πεπτικές παρενέργειες

Όπως πολλά έλαια, το έλαιο MCT έχει βρεθεί ότι προκαλεί πεπτικές παρενέργειες σε μερικούς ανθρώπους, όπως διάρροια, ναυτία και στομαχικές διαταραχές. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα που επιλέγουν να λάβουν λάδι MCT συχνά χρειάζεται να αυξήσουν σταδιακά τη δόση και να αφήσουν το σώμα τους χρόνο να προσαρμοστεί. Οι αντιδράσεις αυτές είναι πολύ πιο ήπιες με τη χρήση σκόνης γιαυτό το λόγο συστίνεται να ξεκινάει κανείς την κατανάλωση απο τη σκόνη.
Υφή

Όσον αφορά την υφή, οι διαφορές μεταξύ του λαδιού MCT και της σκόνης MCT επηρεάζουν τον τρόπο χρήσης των προϊόντων. Το λάδι MCT έχει μια λιπαρή υφή και είναι νόστιμο όταν χρησιμοποιείται ως ντρέσινγκ σαλάτας, περιχυθεί σε λαχανικά, αναμειγνύεται σε σούπες ή ζωμούς ή αναμειγνύεται σε smoothies, καφέ ή τσάι. Αντίθετα, η σκόνη MCT έχει περισσότερο κρεμώδη υφή όταν προστίθεται σε υγρά, επομένως ταιριάζει καλύτερα σε ποτά όπως ο καφές ή το τσάι. Μπορεί επίσης να πασπαλιστεί πάνω από διάφορα γεύματα όπως σαλάτες και μπορεί εύκολα να προστεθεί σε αρτοσκευάσματα.

Άλλες Διαφορές
Ορισμένες σκόνες MCT περιέχουν κρυφά πληρωτικά και γλυκαντικά που μειώνουν το κόστος και την αποτελεσματικότητα, γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με την καθαρότητα της σκόνης.

Τα συμπληρώματα MCT powder της BeKeto περιέχουν μόνο φυσικά αρώματα η αποξηραμένα φρούτα καθώς και ερυθριτόλη. Αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα ασφαλή στην χρήση όπως και τα αντίστοιχα mct oil. Της σειράς.

04.10.2023 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
08.11.2023 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Κλασσική κρεμ μπρουλέ ΧΩΡΙΣ ζάχαρη

Η κλασσική Crème brûlée με υλικά Sukrin, εμπνευσμένη από τον διατροφολόγο Καραμανίδη Βασίλη! Μπορείτε να τον βρείτε στο instagram: @vkaramanidis_dietitian και στη σελίδα του διατροφολογικού κέντρου https://vknutrition.gr/… Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ