PRINT

Μικρο-ανοσοθεραπεία ( micro-immunotherapy ) , μια θεραπευτική προσέγγιση για την αποκατάσταση λειτουργίας του οργανισμού!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟ-ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ❗

Η μικρο-ανοσοθεραπεία είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που ανήκει στον τομέα της ανοσοθεραπείας, η οποία στοχεύει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αποκατάσταση της λειτουργίας του.
Η μικρο-ανοσοθεραπεία χρησιμοποιεί ουσίες με ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες, σε χαμηλές και εξαιρετικά χαμηλές δόσεις, δηλαδή σε συγκεντρώσεις ίσες ή ακόμη και πιο κάτω από τις φυσιολογικές συγκεντρώσεις που υπάρχουν ήδη με φυσικό τρόπο στο σώμα μας.

Χαρακτηριστικά της μικρο-ανοσοθεραπείας:

Μιλάει την ίδια γλώσσα με το ανοσοποιητικό σύστημα. Χρησιμοποιεί ουσίες όπως οι κυτοκίνες, οι οποίες είναι πρωτεΐνες και είναι υπεύθυνες για το συντονισμό της ανοσολογικής απόκρισης.
Είναι καλά ανεκτή από τους ασθενείς, καθώς χρησιμοποιεί ουσίες που χορηγούνται σε ίσες ή και χαμηλότερες συγκεντρώσεις από αυτές που κανονικά θα υπήρχαν στον οργανισμό, αν λειτουργούσε σε πλήρη υγεία και αρμονία.
Μιμείται τους φυσικούς μηχανισμούς του σώματός μας. Λειτουργεί με διαδοχικά βήματα για να έχει αποτέλεσμα, δηλαδή όπως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί η ίδια η ανοσολογική απόκριση.
Ενισχύει τη ρυθμιστική λειτουργία του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος και στοχεύει στην αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του για μια ποικιλία διαταραχών.
➡️Χορηγείται υπογλώσσια, μεταφέροντας έτσι «πληροφορίες» απευθείας στο λεμφικό σύστημα που λειτουργεί ως κεντρικός πίνακας διανομής για την ανοσολογική απόκριση.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως προληπτική όσο και ως θεραπευτική προσέγγιση και μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες με συνεργιστικό τρόπο.
Συνολικά, η μικροανοσοθεραπεία εστιάζει στην αποκατάσταση της αποτελεσματικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή του κεντρικού πυλώνα της υγείας μας. Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με οποιοδήποτε θεραπεία ακολουθεί ήδη κάποιος και προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες κάθε ασθενή.

Πώς ξεκίνησε;

Η μικρο-ανοσοθεραπεία ιδρύθηκε από τον Βέλγο γιατρό Dr Maurice Jenaer τη δεκαετία του 1970. Καθιερώθηκε σε στενή σχέση με το αναπτυσσόμενο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και με τη συνεχιζόμενη ανακάλυψη νέων ανοσολογικών «αγγελιοφόρων», συμπεριλαμβανομένων των κυτοκινών, των αυξητικών παραγόντων, των ορμονών και των νευροδιαβιβαστών.
Ήδη εκείνη την εποχή, ο Δρ Jenaer μπορούσε να προβλέψει τον ουσιαστικό ρόλο που θα έπαιζε μια θεραπεία βασισμένη στο ανοσοποιητικό σύστημα για την διατήρηση και την αποκατάσταση της υγείας. Με ισχυρό κίνητρο από τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα που προέκυψαν από την υπογλώσσια χορήγηση χαμηλών δόσεων DNA και RNA, αποφάσισε να διερευνήσει εάν άλλα μόρια (π.χ. κυτοκίνες) που χορηγούνται με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν επίσης να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό. Από αυτές τις έρευνες, ανακάλυψε ότι η χρήση χαμηλών δόσεων υπογλώσσια χορηγούμενων «ανοσιακών αγγελιοφόρων»θα προσέφερε μια θεραπευτική λύση που δεν είχε ανακαλυφθεί προηγουμένως και μάλιστα χωρίς να έχει σημαντικές παρενέργειες.
Σήμερα, το φάσμα των εφαρμογών της ανοσοθεραπείας χαμηλής δόσης είναι πολύ ευρύτερο και οι θεραπευτικές της δυνατότητες γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Η τρέχουσα κατάσταση της γνώσης στους τομείς της νανοφαρμακολογίας, της βιοχημείας και της μοριακής βιολογίας διευρύνει τους ορίζοντες για έρευνα σε αυτόν τον τομέα, όπου η μικροανοσοθεραπεία θα διαδραματίσει αυξανόμενο ρόλο στην ολοκληρωμένη θεραπεία ασθενών στο μέλλον.
Ήδη υπάρχουν πολλές έρευνες ετών που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της καθότι χορηγείται και από φαρμακεία του εξωτερικού εδώ και δεκαετίες και ασφαλώς ειναι FDA approved.

Σε ποιες παθήσεις, έχει η Μίκρο- Ανοσοθεραπεία επιτυχία;

Οι παθήσεις όπου η θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί, είναι πάρα πολλές, αλλά ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν:
✅Λοιμώξεις και χρόνιες λοιμώξεις (Long Covid κι άλλα)
✅Αρθροπάθειες και εκφυλιστικές παθήσεις,
✅ Παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και του
συνδετικού ιστού
✅οξείες και χρόνιες ορμονικές διαταραχές,
✅διαταραχές του μεταβολισμού,
✅καρδιαγγειακά νοσήματα,
✅νοσήματα του αίματος και των αιμοποιητικών οργάνων,
✅αλλεργικά νοσήματα,
✅χρόνια νοσήματα ήπατος και νεφρών,
✅κλιμακτηριακές διαταραχές και οστεοπόρωση,
✅δερματικά προβλήματα,
✅παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος,
✅σεξουαλική ανεπάρκεια,
✅Νοσήματα του ουρογεννητικού συστήματος,
✅νεοπλασματικές παθήσεις-καρκίνος,
✅νευρολογικές διαταραχές ,
✅αυτοάνοσα νοσήματα,
✅αναπτυξιακές διαταραχές ,
✅γηριατρικά νοσήματα,
✅νοσήματα του οφθαλμού,
✅ψυχιατρικά προβλήματα
✅Οδοντιατρικά προβλήματα
✅Ακόμη και για καλύτερες επιδόσεις στον αθλητισμό.

✴️Άννα Δήμου – Πιστοποιημένη επαγγελματίας υγείας της Μικρο-Ανοσοθεραπείας
Email : [email protected]
Τηλ. Επικοινωνίας: 6908270341
Site: micro-immunotherapy

Ακολουθήστε την κοινότητά μας στο FACEBOOK:
Φυσικές Θεραπείες & Μικρό-Ανοσοθεραπεία

09.04.2024 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ