PRINT

Γιατί να δώσω μουρουνέλαιο στο παιδί μου;

Πολλοί από εμάς θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία τη μαμά να μας κυνηγάει με ένα κουτάλι γεμάτο μουρουνέλαιο! Κάποτε ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα των παιδικών μας χρόνων, με την φήμη να ανοίγει την όρεξη στα “δύσκολα” παιδιά, εκείνα που δεν τρώνε, αλλά και γιατί έκανε καλό στην ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει η χρήση του σε μεγάλο βαθμό. Πρόκειται απλά για μια μόδα ή είναι όντως το μουρουνέλαιο τόσο χρήσιμο για τα παιδιά μας;

Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά στοιχεία για το μουρουνέλαιο, απαντώντας στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Τι είναι το μουρουνέλαιο;
Το μουρουνέλαιο παράγεται από το συκώτι λευκών ψαριών, όπως της μουρούνας ή άλλων συγγενικών ψαριών όπως ο μπακαλιάρος, ο γάδος και ο ιππόγλωσσος.

Ποιά συστατικά του είναι ωφέλιμα για την υγεία των παιδιών;
• Βιταμίνη D
Μια πολύ σημαντική προορμόνη που παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη, στην διατήρηση ενος υγιούς οργανισμου, από τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης μέχρι και το τέλος της ζωής μας.
Έλλειψη σε βιταμίνη D έχει συνδεθεί με σχεδόν όλα τα προβλήματα υγείας και ιδιαίτερα με την υγεία των οστών.
• Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, ρυθμίζει την έκφραση των γονιδίων και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην όραση.
• Λιπαρά οξέα
Τα λιπαρά οξέα Ω3 είναι πολύ σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Σημαντικό για όλα τα παιδιά αλλα ιδιαίτερα τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας).

Εν ολίγοις, τα οφέλη από την επαρκή βιταμίνη Α και D στη διατροφή του παιδιού είναι σημαντικά και πολλά, συμπεριλαμβανομένης της υγιούς οστικής δομής, του υψηλότερου IQ, αυξημένης πνευμονικής ικανότητας, μειωμένου κινδύνου για αυτοάνοσα νοσήματα και σημαντική βελτίωση του ανοσοποιητικού.

Στο μουρουνέλαιο θα βρούμε τη μεγαλύτερη φυσική και μη τοξική μορφή της βιταμίνης Α, άρα αποτελεί μοναδικό και σταθερό βοηθό στην υποστήριξη της υγείας τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων!

Από τι ηλικία μπορώ να δώσω μουρουνέλαιο;

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμα και η επιδερμική επάλειψη των μωρών, πριν ακόμα ξεκινήσουν να τρώνε τροφές έχει πολλαπλά οφέλη για αυτά. Από το στόμα μπορεί να δοθεί από την στιγμή που το μωρό ξεκινήσει να τρώει ψάρι.

Γιατί προτιμώ το μουρουνέλαιο της Green Pasture;
Είναι το μόνο προϊόν της αγοράς που προέρχεται από ζύμωση του συκωτιού της μουρούνας. Η ζύμωση κάνει το μουρουνέλαιο πιο εύπεπτο και τα συστατικά του πιο βιοδιαθέσιμα, δηλαδή απορροφούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό από τον οργανισμό.
Το μουρουνέλαιο της Green Pasture συνδυάζεται με το βουτυρέλαιο το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και συμπληρώνει την δράση του πολύ αποτελεσματικά. Η κατανάλωση γίνεται ή ξεχωριστά ή μαζί σε μορφή μείγματος Blend.

Τι δόση πρέπει να δώσω;
Στα προϊόντα της Green Pasture η δόση για τα παιδιά και βρέφη ορίζεται σε μισή από την δόση ενηλίκων που αναγράφεται στην ετικέτα. Εάν το παιδί αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας τότε είναι καλό να δίνεται “θεραπευτική” δοσολογία, ίση με την δόση ενηλίκων που αναγράφεται στην ετικέτα.

Για πόσο διάστημα πρέπει να το πάρει;
Η σειρά μουρουνέλαιων και βουτυρέλαιων της Green Pasture αποτελεί φυσική τροφή χωρίς καθόλου πρόσθετες ουσίες. Για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται διακοπή στην χορήγηση του όπως σε άλλα συμπληρώματα.

Υπάρχει κάποια αντένδειξη;
Τα προϊόντα ζύμωσης δεν είναι κατάλληλα για ανθρώπους με δυσανεξία στην ισταμίνη ή για όσους έχουν αλλεργία στα ψάρια.

Βρείτε όλα τα μουρουνέλαια εδώ!

24.08.2020 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
06.03.2024 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
06.03.2024 ΜΕΛΕΤΕΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ