PRINT

4 υπέροχα οφέλη του νέκταρ καρύδας!

Το νέκταρ καρύδας κερδίζει μεγάλη προσοχή σε όλο τον κόσμο. Οι “ωμοφάγοι” και οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την υγεία τους αντικαθιστούν με αυτό την αγαύη, το μέλι και άλλα γλυκαντικά.

Τι κρύβεται όμως πίσω από όλη την τρέλα με το νέκταρ καρύδας;
Η απάντηση είναι απλή. Το νέκταρ καρύδας δεν είναι μόνο εξαιρετικά νόστιμο, αλλά είναι και απίστευτα υγιεινό!

Παρακάτω σας έχουμε κάποιους από τους λόγους που θα σας κάνουν να το λατρέψετε!


100% φυσικό. Χωρίς πρόσθετα.

Η βάση των πλεονεκτημάτων του νέκταρ καρύδας για την υγεία βρίσκεται στον τρόπο δημιουργίας του. Προέρχεται από τον υγρό χυμό, ο οποίος εξάγεται από τα άνθη της καρύδας. Όταν το άνθος ωριμάσει, το νέκταρ ανακτάται επιδέξια σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της πανύψηλης καρύδας αρκετές φορές την ημέρα. Και στη συνέχεια, παίρνουμε το χυμό από το άνθος. Ο συσσωρευμένος χυμός θερμαίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 90 λεπτά μετά την εκχύλιση. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπεται η ζύμωση και παράγεται ένα υγρό γλυκαντικό με χρώμα καραμέλας, γνωστό ως σιρόπι νέκταρ καρύδας.

Σε όλη τη διαδικασία, δεν χρησιμοποιούνται χημικά. Από τη διαδικασία εκχύλισης μέχρι την παραγωγή — όλα είναι φυσικά. Δεν χρειάζονται πρόσθετα για τον εμπλουτισμό της γεύσης, καθώς το νέκταρ καρύδας είναι φυσικά γλυκό από μόνο του. Δεδομένου ότι αυτό το νέκταρ είναι εντελώς φυσικό, βιολογικό, μη επεξεργασμένο και χωρίς συντηρητικά – η πλειοψηφία των θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στο δέντρο της καρύδας διατηρείται.


Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα

Σε σύγκριση με άλλα γλυκαντικά, το νέκταρ καρύδας είναι γεμάτο με περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Ας πάρουμε τη μαύρη ζάχαρη ως σημείο σύγκρισης. Το νέκταρ καρύδας περιέχει δέκα φορές περισσότερο ψευδάργυρο, τέσσερις φορές περισσότερο μαγνήσιο και δύο φορές περισσότερο σίδηρο από την καστανή ζάχαρη. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1, Β2, Β3, Β6 και βιταμίνη C, καθώς και σε λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας.

Εκτός από το ανώτερο θρεπτικό του περιεχόμενο, το νέκταρ καρύδας έχει επίσης αμινοξέα, μια οργανική ένωση που παίζει σημαντικό ρόλο στον οργανισμό. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία του σώματος. Πολλές φυσιολογικές διεργασίες που συνδέονται με την οικοδόμηση του σώματος, από την ενέργεια, την αποκατάσταση, την υπερτροφία των μυών, την απώλεια λίπους και την αύξηση της δύναμης, συνδέονται με τα αμινοξέα.


Χαμηλό γλυκαιμικό επίπεδο

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης βλάπτει την υγεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα άτομα που ζουν με καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη. Ποιά είναι λοιπόν μια τέλεια εναλλακτική λύση; Το νέκταρ καρύδας φυσικά!

Ευτυχώς, το νέκταρ καρύδας έχει χαμηλό γλυκαιμικό επίπεδο. Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της επίδρασης των τροφίμων και των ποτών στο επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Τα συμπυκνωμένα γλυκαντικά έχουν υψηλότερο ΓΔ σε σύγκριση με άλλα. Σε αντίθεση με άλλα γλυκαντικά, το νέκταρ καρύδας είναι σίγουρα μια πιο υγιεινή επιλογή. Έχει ΓΔ μόνο 35, πολύ χαμηλότερο από τη ζάχαρη με ΓΔ 65 και το μέλι με ΓΔ 74. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ικανοποιήσετε την ίδια επιθυμία για γλυκό χωρίς να ανησυχείτε για ανησυχητική αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας.


Υπέροχη γεύση

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι το σιρόπι νέκταρ καρύδας έχει κάπως τη γεύση καρύδας. Εξάλλου, προέρχεται από καρύδα. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε από την πραγματική γεύση του. Το νέκταρ καρύδας έχει μια πυκνή και πλούσια γεύση που μοιάζει με το σιρόπι σφενδάμου.

Εσείς λοιπόν, θα κρατούσατε μια θέση για το νέκταρ καρύδας στο ντουλάπι σας; Από εσάς εξαρτάται. Αλλά αν μας ρωτήσετε, θα πούμε ότι πρέπει!

Θα το βρείτε στα προϊόντα καρύδας!

13.07.2022 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ