PRINT

Τι είναι το συμπυκνωμένο βουτυρέλαιο X-FACTOR;

Πολλοί αναρωτιούνται, τι μαγικό υπάρχει στο βουτυρέλαιο X-FACTOR της Green Pasture και είναι τόσο θρεπτικό;

Ας δούμε αναλυτικά πώς ανακαλύφθηκε και ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά του!

O Weston Price ήταν πρωτοπόρος ερευνητής που ανακάλυψε τους πιο υγιείς αυτόχθονες πληθυσμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και καθόρισε πως η δίαιτά τους επηρέασε την τέλεια υγεία τους. Μετά τη διεξαγωγή της πιο εξαιρετικής διαπολιτισμικής έρευνας για πάνω από μια δεκαετία σε όλο τον κόσμο, ο Δρ. Price διεξήγαγε μια επίσης πρωτοποριακή έρευνα στο εργαστήριό του. Ήταν σε θέση να εντοπίσει ποιες θρεπτικές ουσίες ήταν υπεύθυνες για την εξαιρετική υγεία και φυσική ανάπτυξη των αυτόχθονων λαών που μελετούσε. Μέσω αυτής της έρευνας η Δρ. Price ανακάλυψε την ουσία που ονόμασε X-Factor, μια λιποδιαλυτή βιταμίνη και τις ιδιότητες της υγείας που πρόσφερε.

Ο “Χ-Παράγοντας” ή ο “Ενεργοποιητής X” είναι μια ουσία που ο Δρ. Price ανακάλυψε σε ορισμένα τρόφιμα, τα οποία υπερ-ενεργοποιούσαν την βιταμίνη Α σε οποιοδήποτε τρόφιμο, και συνέβαλαν σε μια καλύτερη αφομοίωση των ορυκτών.Ο Dr. Price διαπίστωσε ότι το βούτυρο που παράγεται από αγελάδες που τρώνε πράσινο γρασίδι περιείχε πολύ μεγάλη ποσότητα του παράγοντα X. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ορισμένοι πολιτισμοί εκτιμούν το βούτυρο ως ανώτερο και ιδιαίτερα θρεπτικό φαγητό!

Ο Δρ. Price απέδειξε την θεραπευτική αξία των τροφών πλούσιων στο ίδιο το X-Factor, όταν έκανε εξαιρετικά συμπυκνωμένο βούτυρο από αγελάδες που τρέφονταν με πράσινο γρασίδι και το χρησιμοποίησε με τους ίδιους τους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον Dr. Price, ο “Χ-Παράγοντας” διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη μέγιστη αξιοποίηση των ορυκτών μετάλλων από το σώμα … και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των βρεφών.


Βασικά συστατικά του εξαιρετικά βιταμινούχου βουτύρου

CLA (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ): Διευκολύνει την φυσιολογική κυτταρική ανάπτυξη και μεταβολισμό. Το CLA έχει επίσης βρεθεί ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της μυϊκής ανάπτυξης, προάγει τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και υποστηρίζει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Το φυσικώς απαντώμενο CLA είναι έξι φορές πιο αποτελεσματικό από το συνθετικά παραγόμενο CLA.
Wulzen Factor (Στιγμαστερόλη): Υποστηρίζει την κοινή υγεία και τη λειτουργία. Ονομάζεται ο παράγοντας “αντι-δυσκαμψία”. Ο ερευνητής Dr. Rosalind Wulzen ανακάλυψε ότι αυτή η ουσία βοηθά στην προστασία του ανθρώπου και των ζώων από την ασβεστοποίηση των αρθρώσεων. Επιπλέον, προστατεύει και υποστηρίζει το κυκλοφορικό σύστημα, τις οφθαλμικές (οφθαλμικές) μεμβράνες και την υγεία της επίφυσης. Ο παράγοντας Wulzen βρίσκεται στα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά καταστρέφεται σε υψηλές θερμοκρασίες.
Βουτυρικό οξύ: Καταπραΰνει την εντερική κυτταρική μεμβράνη που ερεθίζεται από την παραγωγή ελεύθερων ριζών / ριζοειδών, της υπερανάπτυξης του Candida Albicans (σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου). Μία σημαντική ενεργειακή πηγή για τα κύτταρα του γαστρεντερικού συστήματος.
Βιταμίνη Α: Ενισχύει την πέψη πρωτεϊνών, ανόργανων συστατικών και υδατοδιαλυτών βιταμινών. Απαραίτητο για πολλές βιοχημικές διεργασίες. Η έρευνα του Dr. Price έδειξε ότι οι πρωτεΐνες, τα μέταλλα και οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς βιταμίνη Α από ζωικές πηγές. (Αν και η καροτίνη από τα φυτά μπορεί να μετατραπεί σε βιταμίνη Α, πολλοί άνθρωποι – ιδιαίτερα τα βρέφη, τα παιδιά, οι διαβητικοί και οι ασθενείς με κακή λειτουργία του θυρεοειδούς – δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη μετατροπή.) Η βιταμίνη Α είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τον οργανισμό από ρύπους και ελεύθερες ρίζες. Βοηθά στην πέψη πρωτεϊνών διεγείροντας την έκκριση των γαστρικών υγρών και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη δημιουργία ισχυρών οστών και αίματος.
Βιταμίνη D: Βοηθά με μέγιστη απορρόφηση ασβεστίου. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για ισχυρά οστά, υγιή δόντια και φυσιολογική ανάπτυξη. Ο Dr. Price διαπίστωσε ότι η διατροφή των υγιών ιθαγενών λαών ήταν πλούσια σε βιταμίνη D από τρόφιμα όπως λίπος βουτύρου, αυγά, συκώτι, κρέατα οργάνων, έλαια θαλάσσης και θαλασσινά.


Συνέργεια του βουτυρέλαιου και του μουρουνέλαιου

Οι έρευνες δείχνουν ότι το συμπυκνωμένο βουτυρέλαιο και το μουρουνέλαιο, μαζί, παρέχουν συμπληρωματικούς παράγοντες που οδηγούν σε σωστή ισορροπία των λιπαρών οξέων. Το βουτυρέλαιο περιέχει αραχιδονικό οξύ (ΑΑ), λιπαρό οξύ ωμέγα-6, ενώ το μουρουνέλαιο είναι πλούσιο σε εικοσαπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ), ένα ωμέγα-3. Επιπλέον, τα κορεσμένα λιπαρά οξέα στο έλαιο βουτύρου προάγουν την αποτελεσματική χρήση των ακόρεστων λιπαρών οξέων στο μουρουνέλαιο. Τέλος, το βουτυρέλαιο περιέχει ένα ευρύ φάσμα σημαντικών βιταμινών και ενζύμων, συμπεριλαμβανομένων των Κ, Ε και CoQ, ενώ το μουρουνέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και D.

Η ιστορία της ανακάλυψης του X-Factor από την Dr. Price και η ένωση βουτυρέλαιου με το μουρουνέλαιο εξακολουθεί να εξαπλώνεται. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν αυτό το δυναμικό δίδυμο, αρχίζουν να καταλαβαίνουν γιατί ο Δρ. Price βρήκε αυτά τα δύο πολύτιμα έλαια τόσο εντελώς συνεργιστικά.

_
Βρείτε όλα τα Μουρουνέλαια της σειράς X-FACTOR

_
Credits: Πρωτότυπο άρθρο Kathy LeMoine

19.11.2018 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
08.11.2023 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Κλασσική κρεμ μπρουλέ ΧΩΡΙΣ ζάχαρη

Η κλασσική Crème brûlée με υλικά Sukrin, εμπνευσμένη από τον διατροφολόγο Καραμανίδη Βασίλη! Μπορείτε να τον βρείτε στο instagram: @vkaramanidis_dietitian και στη σελίδα του διατροφολογικού κέντρου https://vknutrition.gr/… Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ