PRINT

TiPS! 10 βασικές συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα στην Κετογονική διατροφή!

Τι είναι η δίαιτα ΚΕΤO;

Η κετογoνική διατροφή είναι μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Περιλαμβάνει δραστική μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων και αντικατάστασής τους με λίπος. Αυτή η μείωση των υδατανθράκων βάζει το σώμα σας σε μεταβολική κατάσταση που ονομάζεται κέτωση. Όταν συμβεί αυτό, το σώμα σας γίνεται απίστευτα αποτελεσματικό στην καύση λίπους για ενέργεια. (Διαβάστε όλο το άρθρο “Δίαιτα KETO!”)

 
Παρακάτω σας έχουμε παραθέσει TiPS! και συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα στην Κετογονική διατροφή!

• Μειώστε το στρες
Το στρες είναι ο μεγάλος αντίπαλος της υγείας αλλά και της διατροφής μας! Ψάξτε για τρόπους μείωσης του με άσκηση, διαλογισμό, τεχνικές χαλάρωσης, γιογκα και ότι άλλο βοηθάει τον οργανισμό σας

• Κοιμηθείτε καλά
Ο κακός ύπνος αυξάνει το στρες. Επίσης μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να καίει το λίπος.
Βάλτε στόχο τις 9 ώρες ύπνου του βράδυ. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο πριν τον ύπνο και αποφύγετε την επαφή με οθόνες.

• Αυξήστε την πρόσληψη αλατιού
Η διατροφή χαμηλών υδατανθράκων είναι ιδιαίτερα διουρητική και μειώνει τα αποθέματα ηλεκτρολυτών στο σώμα. Για αυτό το λόγο έχει μεγάλη σημασία να προσλαμβάνουμε επαρκή ποσότητα νατρίου αλλά και καλίου.Η συνιστώμενη λήψη νατρίου είναι 5 γραμμάρια (2 και κάτι κουταλάκια αλάτι) και 3-5γρ κάλιο (1-2 κουταλάκια αλάτι υπερτασικών)

• Ασκηθείτε συχνά
Η άσκηση βοηθάει στην διατήρηση και αύξηση του μυϊκού ιστού αλλά και την αποβολή της αποθήκης γλυκογόνου που έχει το σώμα. Η πιο γρήγορη αποβολή θα του επιτρέψει να φτάσει γρηγορότερα σε καύση λίπους.

• Μην καταναλώνετε σόδα και προϊόντα με τεχνητά γλυκαντικά
Η κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να αυξήσει τη γλυκόζη στο αίμα, όπως συμβαίνει και στην κατανάλωση ζάχαρης. Επιπλέον μπορεί να αυξήσει την επιθυμία κατανάλωσης γλυκών

• Πιείτε άφθονο νερό!
Η ενυδάτωση έχει μεγάλη σημασία για την κετογονική διατροφή. Πιείτε τουλάχιστον 2 λίτρα νερού τη μέρα.

• Ζυγίζετε τις τροφές σας. Μετρήστε τους υδατάνθρακες
Να θυμάστε ότι σε κάθε γεύμα η αναλογία του λίπους πρέπει να είναι υψηλή και οτι η αυξημένη κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να σας βγάλει από την κέτωση. Ζυγίστε τις τροφές σας, Μετρήστε τους υδατάνθρακες ωστε να είναι πάντα σωστές οι αναλογίες σας σε κάθε γεύμα.

• Προετοιμαστείτε για ώρες εκτός σπιτιού
Βρείτε σνακ τα οποία θα μπορείτε να έχετε μαζί σας σε ωρες εκτος σπιτιού, στη δουλειά, σε μια εκδρομή, πιάτα που μπορείτε να φάτε σε ένα εστιατόριο ή μια ταβέρνα. Αυγά, μπέικον, λιπαρά κρέατα, κριτσίνια με αλεύρι αμυγδάλου. Ρωτάτε πάντα για τις σάλτσες που βάζουν τα εστιατόρια στα φαγητά γιατί μπορεί να περιέχουν ζάχαρη ή γλουτένη.

• Χρησιμοποιείστε MCT Oil
To MCT Oil, μεταβολίζεται άμεσα σε κετόνες τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα χωρίς καν να περάσει από την διαδικασία της πέψης. Θα σας βοηθήσει λοιπόν να φτάσετε σε κέτωση ακόμα και αν δεν έχουν αδειάσει οι αποθήκες γλυκογόνου στο σώμα σας.

• Βελτιώστε την υγεία του εντέρου
Οταν η χλωρίδα του εντέρου είναι υγιής, η ευαισθησία στην ινσουλίνη, ο μεταβολισμός είναι πιο αποτελεσματικός και οι ορμόνες βρίσκονται σε μια ισορροπία. Αυτό επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μεταβεί απο τους υδατάνθρακες στο λίπος για ενέργεια.
Εξαλείφωντας τους υδατάνθρακες βελτιώνεται η υγεία του εντέρου. Εάν τα προβλήματα επιμένουν μπορείτε να βοηθήσετε περισσότερο στο σώμα σας με κατάλληλα προβιοτικά.

_
Προμηθευτείτε το «START UP Πακέτο» με βασικά προϊόντα για να ξεκινήσετε την κετογονική διατροφή!

28.06.2019 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
06.03.2024 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
06.03.2024 ΜΕΛΕΤΕΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ