PRINT

TiPS! πως να χρησιμοποιήσετε την ερυθριτόλη!

Έρευνες και μελέτες έχουν δείξει ότι η ερυθριτόλη είναι η καλύτερη επιλογή φυσικού γλυκαντικού για πολλούς λόγους!

• Είναι κατάλληλη για διαβητικούς γιατί έχει μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη
• Η γεύση της και η υφή είναι όμοια της ζάχαρης
• Σε σχέση με άλλες πολυόλες και μετά από μεγάλη κατανάλωση προκαλεί ελάχιστες γαστρεντερικές ενοχλήσεις
• Βοηθάει στην υγεία των δοντιών
• Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
• Δεν πικρίζει και δεν έχει μεταλλική επίγευση όπως άλλα γλυκαντικά

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε πως όταν η ερυθριτόλη παγώσει έχει την τάση να κρυσταλλοποιείται.

TiPS!
• Η ποσότητα της ερυθριτόλης που χρησιμοποιείτε δεν θα πρέπει να αποτελεί περισσότερο από το 1/5 (ή περίπου 20%) του συνολικού όγκου των συστατικών.
Για παράδειγμα: Σε κέικ του ενός κιλού η ποσότητα του γλυκαντικού που πρέπει να βάλετε δεν μπορεί να ξεπερνά τα 200gr. Αν η ποσότητα σε μια συνταγή είναι μεγαλύτερη από 20%, συστήνουμε συνδυασμό με γλυκαντικό διπλάσιας γλυκύτητας όπως το Tagatesse και το Sukrin+
• Προτιμάτε πάντα μείγματα γλυκαντικών με βάση την ερυθριτόλη για γλυκά που δεν θα φαγωθούν άμεσα
Για παράδειγμα: Sukrin Gold (περιέχει μικρή ποσότητα στέβια, βύνη και σουκραλόζη), Tagatesse (περιέχει ταγατόζη), Sukrin+ (περιέχει στέβια)
• Προσθέστε σε συνταγές με κλασικό αλεύρι 1-2 κουταλιές βούτυρο ή λάδι επιπλέον
• Κατά την διάρκεια ψησίματος καλύψτε την επιφάνεια του κέικ στα μέσα του χρόνου, ώστε να μη δημιουργηθεί σκληρή κρούστα από πάνω
• Μειώστε τα αυγά στα μπισκότα ή προσθέστε λίγο γάλα
• Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη
• Μετά την απόψυξη ζεστάνετε λίγο το κέικ στο φούρνο μικροκυμάτων πριν το φάτε

_
Γλυκαντικά με ερυθριτόλη
Άλευρα
Έτοιμα Μείγματα αλεύρων

15.04.2019 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
19.01.2025 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ