Αλμυρά Muffins με αλεύρι ηλιόσπορου!
Με το νέο αλεύρι της Sukrin από βιολογικό ηλιόσπορο μπορείτε να φτιάξετε τέλεια αλμυρά και πεντανόστιμα muffins με μπέικον, λιαστές ντομάτες και τυρί! Χωρίς γλουτένη, χαμηλών υδατανθράκων και υψηλό σε φυτικές ίνες! Είναι πειρασμός!!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 200gr bacon
• 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 80gr λιαστές ντομάτες
• 4 αυγά
• 300ml creme fraiche
• 50ml ελαιόλαδο
• 100ml νερό
• 600 Sun Flour (Αλεύρι ηλιόσπορου)
• 2κγ baking powder
• 1/2κγ αλάτι
• 2 κγ ρίγανη
• 1κσ ψύλλιο
• 100gr κατσικίσιο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το τηγανίζετε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό
• Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, έως ότου το κρεμμύδι γίνει γυαλιστερό.
• Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν
• Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ.
• Ανακατέψτε τα αυγά, την creme fraiche, το λάδι και το νερό μαζί, στη συνέχεια αναμείξτε στα ξηρά συστατικά
• Τέλος, προσθέστε το μείγμα με το μπέικον, το κρεμμύδι και τη ντομάτα
• Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια την ρίχνετε σε 12 θήκες muffin. Όπου χρειάζεται διαμορφώστε με κουτάλι βουτηγμένο σε κρύο νερό!
• Ψήστε στη μέση του φούρνου στους 200°C για 25 λεπτά
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες για 100gr:
Θερμίδες 263kcal -Υδατάνθρακες 3gr -Λίπος 18gr -Πρωτεΐνη 18gr -Φυτικές ίνες 9gr