Black Forest χωρίς ζάχαρη!
Όλοι αγαπάμε τη σοκολάτα και τα κέικ. Φανταστείτε μια λαχταριστή, ζουμερή και νοστιμότατη black forest αλλά χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη! Τέλειο ε;
Με τη συνταγή αυτή θα απολαύσετε μια πλούσια σε γεύση και υφή black forest χωρίς τύψεις και ενοχές! Δοκιμάστε τη και θα ψάχνετε αφορμή για να γιορτάσετε!
Σημείωση: Η συνταγή φτιάχνει 2 κέικ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 16 μερίδες
• 3 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
• 1κγ Baking soda
• 7κσ κακάο
• 6 αυγά
• 1 ¼ κούπας ελαιόλαδο
• 1κσ βανίλια
• 1 κούπα βραστό νερό
• 2 κούπες Sukrin:1 ή Sukrin Monk
Για την κρέμα
• 2 κούπες κρέμα γάλακτος
• ¼ κούπας Sukrin Icing
• 1 κούπα μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτη ημέρα
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C
• Λαδώνετε την βάση του κέικ και βάζετε αντικολλητικό χαρτί (η συνταγή φτιάχνει 2 κέικ)
• Βάζετε στο ζεστό νερό το κακάο και τη βανίλια
• Ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρέμα και αφήνετε να κρυώσει
• Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το γλυκαντικό, το λάδι τα αυγά και ανακατεύετε καλά με μίξερ
• Χύνετε στο μείγμα το κακάο ανακατεύοντας αργά
• Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και τη σόδα αφού πρώτα τα αναμείξετε μεταξύ τους
• Τοποθετείτε στις φόρμες και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά (δοκιμάζετε με μαχαίρι αν έχει ψηθεί, πρέπει να έχει κρατήσει λίγο υγρασία)
• Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα
Δεύτερη ημέρα
• Χτυπήστε καλά την κρέμα με το γλυκαντικό
• Κόψτε κάθε κέικ σε 2 κομμάτια
• Τοποθετείτε το πρώτο κέικ στη βάση της τούρτας
• Προσθέστε μαρμελάδα και έπειτα μια στρώση κρέμα
• Συνεχίζετε με την ίδια σειρά μέχρι και το τέταρτο κέικ
..Καλή σας απόλαυση!
** Η τούρτα φυλάσσεται στο ψυγείο για μια εβδομάδα
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες μερίδα:
Θερμίδες 431kcal -Υδατάνθρακες 6,4gr -Λίπος 41,3gr -Πρωτεΐνη 8,3gr