Black Magic Chocolate Cake!
Ο τίτλος και μόνο κολάζει! Υπέροχο και πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη και χαμηλών υδατανθράκων. Μαγευτικό επιδόρπιο για τον “ενήλικο” ουρανίσκο!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 250gr βούτυρο
• 250gr Μαύρη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)
• 1 φλιτζάνι καφέ
• 1 κγ Βανίλια Bourbon
• 120gr Sukrin Icing (άχνη)
• 4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα με τον καφέ σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς
• Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήστε την να κρυώσει ελαφρά
• Ανακατέψτε μαζί τα αυγά, την Sukrin Icing και την σοκολάτα
• Ρίξτε το μείγμα σε αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα για κέικ (20 cm) έχοντας βάλει χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος
• Ψήστε το κέικ στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 50-60 λεπτά (προσέξτε να μην καεί η επιφάνεια). Ο μακρύς χρόνος ψησίματος είναι απαραίτητος επειδή το κέικ δεν περιέχει αλεύρι!
• Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα, στο ψυγείο (κατά προτίμηση για 24 ώρες)
• Χαλαρώστε το κέικ από τη φόρμα κόβοντας γύρω από την άκρη με ένα κοφτερό μαχαίρι
• Σερβίρετε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου και πασπαλίζετε με Sukrin Icing
* Το κέικ αποθηκεύεται στο ψυγείο.
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες για 100gr:
Θερμίδες 343kcal -Υδατάνθρακες 1,5gr -Λίπος 34gr -Πρωτεΐνη 5gr -Φυτικές ίνες 8gr