Cheesecake με λευκή σοκολάτα και φράουλες
Ενα υπέροχο γευστικό cheesecake, ιδανικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο!
Απολαύστε την κρεμώδη υφή του που ταιριάζει απόλυτα με την έντονη γεύση της φράουλας!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Κρούστα:
-200g αλεύρι αμυγδάλου
-55g Sukrin Monk
-85g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Κρέμα:
-225g τυρί κρέμα – σε θερμοκρασία δωματίου για να αποφύγετε τους σβόλους
-225g μασκαρπόνε
-¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-55g Sukrin Monk
-½ κγ βανίλια
-225g λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
Σιρόπι:
-170g φράουλες, κομμένες στη μέση
-1 κγ Sukrin Monk
-¼ κγ βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C
-Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου και το γλυκαντικό και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
-Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
-Λαδώνουμε ένα ταψί ή βάση τάρτας 22cm
-Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού και τα δάχτυλά σας, πιέζουμε το μείγμα κρούστας σταθερά στη βάση της φόρμας και εν μέρει προς τα πάνω στα πλαϊνά.
-Τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 15 λεπτά.
-Βγάζουμε από το φούρνο αφήνοντας τον φούρνο αναμμένο και αφήνουμε την κρούστα να κρυώσει για μισή ώρα.
-Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη Sukrin Monk και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν καλά.
-Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
-Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
-Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
-Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ πάνω από νερό που μόλις σιγοβράζει να λιώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
-Μόλις λιώσει, την αφαιρούμε απο την εστία, προσέχοντας να μην πήζει – αν γίνει αυτό, ξαναβάζουμε πάνω απο ζεστό νερό για μερικά λεπτά.
-Στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε, τη Sukrin Monk Fruit και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν.
-Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεστή σοκολάτα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρέμα.
-Χωρίζουμε τις φράουλες στη μέση. Περνάμε το μισό από διχτυωτό κόσκινο μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σπόρους.
-Ρίχνουμε τη γέμιση του cheesecake πάνω στην τάρτα και βάζουμε από πάνω το σιρόπι.
-Με τη μύτη ενός μαχαιριού στροβιλίζουμε το σιρόπι για να κάνουμε σχέδια.
-Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να δέσει.
-Πριν το σερβίρισμα βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα απο πάνω.
Διατηρείται σκεπασμένο στο ψυγείο για έως και τέσσερις ημέρες. Η κρούστα ενδέχεται να μαλακώσει.
Μερίδες: 12
Διατροφικές πληροφορίες:
|Θερμίδες – 413 kcal
|Καθαροί υδατάνθρακες – 5,7g
|Πρωτεΐνη – 7,4g
|Λίπος – 36,5g