Mini Cheesecakes με λεμόνι και σμέουρα!
Πόσο τέλεια συνδυάζονται το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού με φρέσκα σμέουρα; Η απάντηση βρίσκεται στη συνταγή μας για πεντανόστιμο cheesecake χωρίς γλουτένη και ζάχαρη!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 12 cheesecakes
Για τη βάση
2 φλ Αλεύρι Αμυγδάλου
¼ φλ Sukrin Monk Fruit
85gr μαλακό βούτυρο
1 κσ ξύσμα λεμονιού
Για την κρέμα
450gr τυρί κρέμα
¼ φλ Sukrin Monk Fruit
3 κγ ζελατίνη
¼ φλ βραστό νερό
1 φλ κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1 φλ σμέουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα και ¼ φλιτζάνι επιπλέον για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C
• Τοποθετήστε σε μια βάση για muffin 12 θέσεων αντικολλητικές θήκες
• Ανακατέψτε όλα τα υλικά της βάσης και μοιράστε ομοιόμορφα στις θήκες, πιέζοντας δυνατά
• Ψήστε για 10 λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τες να κρυώσουν
• Ρίξτε το βραστό νερό σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί
• Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την Sukrin Monk Fruit σε μίξερ ωστε να γίνει ελαφρύ και αφράτο μείγμα
• Προσθέστε τη ζελατίνη, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, χτυπήστε σε μεσαία προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα
• Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι σμέουρα στο μείγμα και μοιράστε τα στις θήκες για muffin
• Γαρνίρετε με τα επιπλέον βατόμουρα και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες
Φυλάσσονται σε σκεπασμένο δοχείο στο ψυγείο έως και 10 μέρες
_
Διατροφικές πληροφορίες για κάθε cheesecake:
Θερμίδες 383kcal -καθαροί υδατάνθρακες 7.3gr -Λίπος 36.5gr -Πρωτεΐνη 7.2gr