Choux! Στην ελληνιστί, Σουδάκια!
Αφράτα σουδάκια που λιώνουν στο στόμα σας. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις και ενοχές καθώς δεν έχουν ζάχαρη, ούτε γλουτένη!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 20 τεμάχια
• 100gr Sukrin Almond Flour
• 1 κγ κόμμι ξανθάνης ή 3κγ κόμμι χαρουπιού
• 275gr νερό
• 80gr βούτυρο
• 3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς – στον αέρα
• Βράζετε το νερό και το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση το βγάζετε από την εστία και το βάζετε σε μίξερ
• Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το κόμμι και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει εντελώς το μείγμα
• Στην συνέχεια προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίστε το ανακάτεμα για μερικά λεπτά
• Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί
• Με “βοηθό” ένα κουτάλι παίρνετε ποσότητα από το μείγμα και το τοποθετείτε στο ταψί
• Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς
• Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο και κρυώσουν (!) τα ανοίγετε στα 2 και μπορείτε να γεμίσετε το εσωτερικό τους με κρέμα, σοκολάτα, μαρμελάδα, σαντιγί ή ακόμα και κάτι αλμυρό
..Καλή σας απόλαυση!
_
Διατροφικές πληροφορίες ανά σου (Δεν συμπεριλαμβάνεται η γέμιση που θα επιλέξετε):
Θερμίδες 55kcal -Υδατάνθρακες 0,6gr -Λίπος 4,5gr -Πρωτεΐνη 2,9gr -Φυτικές ίνες 1,3gr