Cookies σοκολάτας με cassava!
Λαχταριστά cookies με κομμάτια σοκολάτας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από του εμπορίου!! Χωρίς γλουτένη και ζάχαρη! Θα ξετρελαθείτε!
Τι είναι το cassava;
Είναι το αλεύρι από τη ρίζα κασσάβα, η αλλιώς μανιόκα. Είναι αμυλώδες αλεύρι που αντικαθιστά πολύ αποτελεσματικά το αλεύρι σίτου και είναι κατάλληλο για άτομα με αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς και σιτηρά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 75gr λάδι καρύδας
• 170gr Sukrin Fibersirup Gold ή μέλι
• 2 κρόκους αυγού
• 2 κσ σάλτσα μήλου
• 95gr αλεύρι cassava
• ½ κγ αλάτι
• ½ κγ baking powder
• 100gr σοκολάτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθέρμανση φούρνου στους 175° C και αλείφετε ένα ταψί με λάδι καρύδας
• Ανακατεύετε καλά το λάδι με το γλυκαντικό μέχρι να γίνουν κρέμα
• Προσθέστε τους κρόκους και την σάλτσα μήλου
• Προσθέστε το αλεύρι μανιόκας, το baking powder, το αλάτι και ανακατέψτε καλά
(Εάν το μείγμα παραμένει πολύ μαλακό τότε προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα)
• Προσθέστε την σοκολάτα
• Με ένα κουτάλι φτιάχνετε τα μπισκότα στο ταψί και ύστερα τα πιέζετε να γίνει ίσια η επιφάνεια τους
• Ψήνετε για 20′
..Καλή σας απόλαυση!
_
credits