Creme Caramel χωρίς ζάχαρη!
Creme Caramel χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και χαμηλών υδατανθράκων..
Τα λόγια είναι περιττά για τη συγκεκριμένη συνταγή που πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική, συμβατική κρέμα καραμελέ σε γεύση αλλά και υφή!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συνταγή είναι για 4 μερίδες. Εσείς φτιάξτε για 8 καλύτερα… ;)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 4 μερίδες
Για την κρέμα
250ml παχιά κρέμα γάλακτος
100gr Sukrin:1
2 μεγάλα ολόκληρα αυγά και έναν κρόκο σε θερμοκρασία δωματίου
1κγ βανίλια
Για την καραμέλα
50gr βούτυρο
50gr παχιά κρέμα (πχ creme fraiche)
85gr Sukrin Sirup Gold
1 κγ βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βάζετε όλα τα υλικά για την καραμέλα σε ένα μεγάλο μπολ και το θερμαίνετε για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων
• Ανακατεύετε και συνεχίζετε για άλλα 2 λεπτά. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί τη διαδικασία μέχρι να γίνει πηχτή καραμέλα
• Βάλτε 2 κουταλιές στον πάτο 4 θηκών για κρέμα καραμελέ
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς, γεμίζετε ένα βαθύ ταψί με νερό και τοποθετείτε μέσα τις θήκες
• Ανακατεύετε καλά τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε την κρέμα στις θήκες καλύπτοντας μέχρι τη μέση
• Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα η κρέμα
• Για να σερβίρετε, περνάτε ένα μαχαίρι γύρω γύρω στα τοιχώματα ώστε να ξεκολλήσει και αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες για μια μερίδα:
Θερμίδες 361kcal -Υδατάνθρακες 2gr -Λίπος 37gr -Πρωτεΐνη 5gr