Ελιόψωμο!
Φτιάξτε σπιτικό και πεντανόστιμο ελιόψωμο χωρίς γλουτένη, χαμηλών υδατανθράκων, χρησιμοποιώντας το μείγμα μας Chia Bread Mix της Sukrin!
Δοκιμάστε να προσθέσετε διαφορετικές γαρνιτούρες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες: μισή ντομάτα και βασιλικό, ψημένο μπέικον και μπλε τυρί, μανιτάρια και σκόρδο, κοκ!
Το μείγμα ψωμιού χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες Sukrin είναι ιδανικό για συνταγές σαν αυτή, καθώς ταιριάζει με όλες τις γεύσεις και είναι πραγματικά εύκολο να μορφοποιηθεί με υγρά χέρια ή ένα κουτάλι. Φτιάξτε τα σε ότι μέγεθος θέλετε και ψήστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 1 πακέτο Chia Bread Mix
• 300ml νερό
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Ελιές Καλαμών -χωρίς κουκούτσι!
• 1/2 κ.γ. Δεντρολίβανο
• Λίγο θαλασσινό Αλάτι
• Αντικολλητικό χαρτί
• Ελαιόλαδο για να περιχύσετε το ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C
• Λαδώνετε το αντικολλητικό χαρτί με ελαιόλαδο, για να εξασφαλίσετε τραγανότητα
• Αποστραγγίστε τις ελιές και κόψτε το δεντρολίβανο
• Ανακατέψτε το μείγμα Chia Bread Mix με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα 300ml νερό
• Απλώστε το μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί και περιχύνετε ελαιόλαδο στην κορυφή πιέζοντας τις ελιές στη ζύμη
• Πασπαλίστε με το αλάτι και το δεντρολίβανο στην κορυφή
• Ψήστε για περίπου για 20 λεπτά
• Αφήστε το να κρυώσει πάνω σε σχάρα για διατήρηση της τραγανότητας.
…Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.