Τορτίγιες με μόλις 3 g υδάνθρακες!
Η μαγειρική χωρίς τα κλασικά άλευρα είναι σπαζοκεφαλιά πολλές φορές. Ομως με τα υλικά της Sukrin όλα είναι δυνατά!
Σας παρουσιάζουμε τορτίγιες χαμηλών υδατανθράκων χωρίς γλουτένη!!!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
2 αυγά (μέγεθος M/L)
200 ml βουτυρόγαλα/γιαούρτι (ή κανονικό γάλα)
50-60 g ίνες βρώμης Sukrin (προσαρμόστε την ποσότητα για την επιθυμητή υφή)
15 g ψύλλιο (φλοιός ψύλλιου)
1/4 κ.γ. ξανθανικό κόμμι
1 κ.γ. Sukrin Gold (ή άλλο υποκατάστατο ζάχαρης)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατέψτε τα υγρά υλικά:
Χτυπήστε τα αυγά με το βουτυρόγαλα (ή γιαούρτι/γάλα) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα στερεά υλικά:
Ζυγίστε τα στερεά υλικά και προσθέστε τα στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αν η ζύμη είναι πολύ υδαρής, προσθέστε λίγες ακόμα ίνες βρώμης. Η υφή πρέπει να θυμίζει ζύμη μαγιάς και να είναι εύκολη στη χρήση.
2. Ψήσιμο:
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια+ θερμοκρασία. Οι τορτίγιες ψήνονται χωρίς λάδι, οπότε μην προσθέσετε λιπαρή ουσία στο τηγάνι.
Χωρίστε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια.
Ανοίξτε κάθε κομμάτι με έναν πλάστη ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί ψησίματος μέχρι να έχει διάμετρο περίπου 15 cm (6 ίντσες).
Πασπαλίστε λίγη ίνα βρώμης πάνω στη ζύμη για να μην κολλήσει στο χαρτί ψησίματος.
3.Ψήσιμο στο τηγάνι:
Αφαιρέστε το πάνω κομμάτι χαρτί ψησίματος και γυρίστε την τορτίγια (με το χαρτί ακόμη κολλημένο) στο τηγάνι.
Αφήστε να ψηθεί για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος, κρατώντας την τορτίγια σταθερή με μια σπάτουλα. Προσέξτε να μην διπλώσει η τορτίγια.
Ψήστε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Τοποθετήστε τις τορτίγιες πάνω σε μια υγρή πετσέτα κουζίνας καθώς τελειώνετε με το ψήσιμο.
Σημείωση: Αυτή η συνταγή προέρχεται από το νορβηγικό blog Fett & Forstand.
Διατροφικές Πληροφορίες
Ανά 100 γραμμάρια
Θερμίδες: 93 kcal
Πρωτεΐνη: 5 g
Υδατάνθρακες: 3 g
Λιπαρά: 3 g
Ίνες: 17 g