Ινδικές πίτες “naan” με αλεύρι μανιόκας (κασσάβα)
Σουβλάκι, αραβική πίτα, πόσο έχουν λείψει σε εσάς που ακολουθείτε την paleo διατροφή!
Για αυτό και εμείς σας έχουμε μια καταπληκτική συνταγή με αλεύρι Cassava! Θα κάνει την επιθυμία σας για ένα λαχταριστό σουβλάκι πραγματικότητα! Χωρίς σιτηρά και άλλα αλλεργιογόνα!!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 2 κσ μαγιά χωρίς γλουτένη
• 1/2 κούπα ζεστό νερό
• 1 κσ μέλι
• 2 κσ λάδι
• 2 κούπες αλεύρι Μανιόκας (cassava)
• 1 κσ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 230° C
• Σε ένα μπολ ανακατεύετε το νερό, τη μαγιά με το μέλι και το αφήνετε για λίγα λεπτά να ηρεμήσει
• Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Προσθέστε σιγά σιγά νερό ανακατεύοντας με κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια ωστε να γίνει μια μπάλα (ίσως δεν χρειάζεται όλη την ποσότητα νερού)
• Χωρίζετε σε 6 κομμάτια
• Παίρνετε ένα κομμάτι ξεχωριστά βάζετε ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί και φτιάχνετε μια στρογγυλή πίτα
• Αφαιρείτε το πάνω χαρτί πριν το ψήσιμο. Ψήνετε όσες πίτες χωράνε στο ταψί για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
..Καλή σας απόλαυση!
_
Διατροφικές πληροφορίες ανα μερίδα:
Θερμίδες 200kcal -Υδατάνθρακες 40gr εκ των οποίων σάκχαρα 2,7gr -Φυτικές ίνες 4gr -Λίπος 4,5gr -Πρωτεΐνη 1,3gr