Μαλακές καραμέλες βουτύρου και σοκολάτας!
Σπιτικές και νόστιμες καραμέλες βουτύρου και σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα, χωρίς ζάχαρη και υδατάνθρακες!
Η συνταγή είναι της σεφ και συνεργάτιδάς μας Mika Kitrina.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τις καραμέλες βουτύρου (υλικά για 30-35 καραμέλες)
• 150gr Sukrin Fiber Syrup Gold
• 150gr κρέμα γάλακτος
• 40gr βούτυρο γάλακτος
• 3gr αλάτι
• Λίγη φυσική βανίλια
Για τις καραμέλες σοκολάτας (υλικά για 30-35 καραμέλες)
• 170gr Sukrin Fiber Syrup Gold
• 150gr κρέμα γάλακτος
• 40gr βούτυρο γάλακτος
• 60gr σοκολάτα 70% περιεκτικότητας σε κακάο και πάνω
• 3gr αλάτι
• Λίγη φυσική βανίλια
• 1 κοφτή κγ καφέ στιγμής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βάζετε τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια με ένα πιρούνι.
• Καθώς πήζει το μείγμα, χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει πηχτή καραμέλα.
• Βάζετε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή οποιαδήποτε μικρή φόρμα μεταλλική ντυμένη με λαδόκολλα.
• Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Το σιρόπι επειδή είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάνει τις καραμέλες “λαστιχωτές”, όπως γίνονται και με την κανονική ζάχαρη.
Οι βουτύρου πήζουν ελάχιστα πιο πολύ από την έκδοση με σοκολάτα, λόγω της σοκολάτας που περιέχει.
• Κόβετε στο σχήμα που επιθυμείτε.
* Οι καραμέλες βουτύρου διατηρούνται εκτός ψυγείου.
* Οι καραμέλες σοκολάτας μπορούν να παραμείνουν και εκτός ψυγείου με επικάλυψη λιωμένη σοκολάτα. (Πριν τις περιχύσετε τις βάζετε για λίγο στην κατάψυξη)
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.