Κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη & ζάχαρη!
Απολαυστικό και μοσχομυρωδάτο κέικ αμυγδάλου με απίστευτη κρέμα, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη και χαμηλών υδατανθράκων. Κατάλληλο για κάθε περίσταση και για δίαιτες Keto, Paleo, Lowcarb.
Τα λόγια είναι περιττά!!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 150gr Αμύγδαλα
• 75gr Almond Flour της Sukrin
• 3 Αυγά
• 90gr Sukrin Icing (Melis)
• 1 κγ Baking powder
• 50gr Νερό
• 1 κγ Ψύλλιο
Για την κρέμα
• 300gr Γάλα (ή κρέμα γάλακτος)
• 5 Κρόκοι αυγού
• 50gr Sukrin Melis
• 2 κσ Fiberfin (ή 1 κσ αν βάλετε κρέμα γάλακτος)
• 75gr Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Αναμιγνύετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και το ψύλλιο
• Χτυπήστε τα ασπράδια με την SukrinIcing
• Ανακατεύετε τα ξηρά υλικά με το νερό και τους κρόκους
• Ρίχνετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με χαρτί ψησίματος καλά λαδωμένη
• Ψήνετε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει
• Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της κρέμας σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνετε ελαφρά ανακατεύοντας και μόλις αρχίσει να πήζει βάζετε την κατσαρόλα σε μπολ με κρύο νερό για να κρυώσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα
• Περιχύνετε το κέικ με την κρέμα και γαρνίρετε με κομμάτια σοκολάτας
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100gr:
Θερμίδες: 232gr
Πρωτεΐνη: 10gr
Υδατάνθρακες: 6gr
Λιπαρά: 18gr
Φυτικές ίνες: 3gr