Κέικ Μήλου με κρέμα βανίλιας! Χωρίς ζάχαρη & γλουτένη!
Το φθινόπωρο έρχεται σιγά σιγά και τα αγαπημένα μας μήλα έχουν την τιμητική τους! Η μηλόπιτα είναι ένα μαμαδίστικο γλυκό που έχουμε οι περισσότεροι στις αναμνήσεις μας! Αυτή η μυρωδιά της κανέλας όταν άνοιγε η μητέρα μας το φούρνο… πωωω.. τρέλα!
Σήμερα σας έχουμε μια νέα εκδοχή αυτού του αγαπημένου μας γλυκού! Κέικ μήλου με κρέμα βανίλια χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
(για 12 μερίδες)
Για το κεικ
• 1 μεγάλο αυγό
• 100gr κρεμ φρες ή γιαούρτι καρύδας
• 150gr αλεύρι χωρίς γλουτένη (Baking Mix)
• 50gr Sukrin Gold
• 25gr Sukrin+
• 500ml γάλα (για dairy free χρησιμοποιείστε γάλα καρύδας)
• 2κγ βούτυρο, λιωμένο
• 2κγ baking powder
• 1κγ κανέλα
Για τη γέμιση
• ½ κρέμα βανίλια (Συνταγή κρέμα βανίλια)
• 4 μεγάλα μήλα
• 2κγ Sukrin Gold
• 1-2κγ κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βάλτε τα αυγά, το τυρί κρέμα, την Sukrin Gold, την Sukrin+ και το γάλα σε ένα μπολ. Ανακατεύετε καλά!
• Προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα, το Baking, ανακατέψτε καλά και μετά προσθέστε το λιωμένο βούτυρο
• Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και προσθέστε από πάνω την κρέμα βανίλια. Απλώστε ομοιόμορφα
• Ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε ροδέλες. Πασπαλίζετε με Sukrin Gold και κανέλα. Βυθίζετε τις ροδέλες πάνω στην κρέμα
• Ψήνετε στους 180 βαθμούς, σε πάνω-κάτω αντιστάσεις περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα.
Καλή σας απόλαυση!
TiPS! Το κέικ τρώγεται καλύτερα ζεστό, μπορείτε λοιπόν να το ζεστάνετε λίγο πριν το φάτε!
_
Διατροφικές πληροφορίες ανα μερίδα με προϊόντα καρύδας:
Θερμίδες 150,75kcal -Υδατάνθρακες 13,7gr -Φυτικές ίνες 10gr -Λίπος 2,54gr -Πρωτεΐνη 2,25gr