Μηλόπιτα, χωρίς γλουτένη και ζάχαρη!
Μπορεί να μην είμαστε στην εποχή του μήλου αλλά ο καιρός ακόμα θυμίζει φθηνόπωρο και αυτό το κεικ μήλου φαίνεται φρέσκο και λαχταριστό!
Χαμηλό σε υδατάνθρακες, πλούσιο σε λίπος είναι ένα ιδιαίτερα χορταστικό σνακ!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
•4 μικρά ή 2 μεγάλα μήλα (250 γραμμάρια)
•15g Sukrin Gold
•15g Κανέλα
•4 αυγά
•120g Sukrin Gold
•100g βούτυρο (ή εναλλακτικό φυτικής προέλευσης)
•220g αμύγδαλα ψιλοτριμμένα ή έτοιμο αλεύρι αμυγδάλου (ΟΧΙ με μειωμένα λιπαρά)
•2κγ μπέικιν πάουντερ
•ξύσμα από βιολογικό λεμόνι ή λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στις αντιστάσεις
• Καθαρίζετε τα μήλα αφαιρώντας την φλούδα και τα κουκούτσια. Στην συνέχεια τα κόβετε σε κύβους. Ρίχνετε την κανέλα και τη Sukrin Gold
• Ανακατεύετε τα αυγά με τη sukrin gold. Λειώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε στο μείγμα
• Ανακατεύετε τα ξηρά υλικά, προσθέστε το υγρό μείγμα και στο τέλος τα μήλα
• Λαδώνετε το ταψί και ρίχνετε το μείγμα απλώνοντας με μια σπάτουλα ομοιόμορφα
• Ψήνετε για 27 λεπτά στη μέση του φούρνου
• Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί
_
Διατροφικές πληροφορίες για ένα κομμάτι (σύνολο συνταγής 12):
Θερμίδες 305kcal -Υδατάνθρακες 5gr -Λίπος 28gr -Πρωτεΐνη 7gr