Κέικ πορτοκάλι χωρίς γλουτένη!
Απλό και ζουμερό κέικ που μοσχοβολάει πορτοκάλι, χωρίς γλουτένη και ζάχαρη!
Με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό ή απογευματινό μας καφέ ή και το τέλειο κλείσιμο ενός δείπνου ως επιδόρπιο!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 2 μεγάλα πορτοκάλια
• 150gr Sukrin Almond Flour
• 100gr αμύγδαλα
• 200gr Sukrin:1
• 6 αυγά
• 1 κγ baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σιγοβράζετε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα με νερό, για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν
• Αφού κρυώσουν, τα κάνετε πουρέ στο μούλτι
• Χτυπήστε καλά τα αυγά και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά
• Ψήνετε το κέικ πορτοκαλιού σε τσέρκι 24 εκατοστών για 45’ στους 175oC
• Την αφήνετε να κρυώσει και έπειτα γαρνίρετε την επιφάνεια με ξύσμα πορτοκάλι
Συνδυάζεται τέλεια με παγωτό βανίλια!
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100gr
|177kcal
|12gr πρωτεϊνη
|6gr υδατάνθρακες
|10gr λιπαρά
|5gr φυτικές ίνες