PRINT

Keto Salted Caramel Cookies!

Εύκολα σε παρασκευή και απόλυτα γευστικά! Αυτά τα κέτο μπισκότα χωρίς γλουτένη, με γέμιση αλατισμένης καραμέλας σίγουρα θα εντυπωσιάσουν στη χριστουγεννιάτικη πιατέλα σας, θυμίζοντας τις αλφαχόρες, τα αργεντίνικα μπισκότα γεμιστά με dulce de leche (την καραμέλα της Νότιας Αμερικής).

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη ζύμη
• 144 gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin
• 16 gr αλεύρι καρύδας Sukrin
• 1/2 κγ κόμμι ξανθάνης
• 1/4 κγ αλάτι
• 113 g ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1/3-1/2 φλιτζάνι Sukrin
• 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
• 1 αυγό

Για την καραμέλα
• 56 γρ βούτυρο αλατισμένο ή ανάλατο
• 1/4-1/2 φλιτζάνι Sukrin
• 118 ml λιπαρή κρέμα γάλακτος
• 1/4-3/4 κγ αλάτι (για τη γεύση)
• 1 κγ μελάσα προαιρετικά

Για τη γέμιση
• Αλατισμένη καραμέλα κέτο
• Νιφάδες θαλασσινού αλατιού (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
• Περάστε το αλεύρι αμυγδάλου από ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και να μυρίσει (3-6 λεπτά).
• Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
• Ανακατεύετε το αλεύρι καρύδας, τη κόμμι ξανθάνης και το αλάτι και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
• Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ για 1 λεπτό.
• Προσθέστε τη Sukrin και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο (7-8 λεπτά).
• Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Με το μίξερ στο χαμηλό, προσθέστε το μισό μείγμα του αλευριού σας ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
• Ενσωματώνετε και το υπόλοιπο.
• Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη ψύχετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (και έως 3 ημέρες).
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
• Χωρίστε τη ζύμη σε 20 κομμάτια, πιέστε προς τα κάτω να πλατύνει και κάντε μια εσοχή με τον αντίχειρά σας.
• Τοποθετούμε τα σχηματισμένα μπισκότα στο έτοιμο ταψί και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Ψήνετε για 9-11 λεπτά. Τα μπισκότα θα είναι μόλις χρυσά και θα εξακολουθούν να φαίνονται σε μεγάλο βαθμό άψητα αλλά μην ανησυχείτε.
• Μεταφέρετε στη σχάρα μόλις είναι διαχειρίσιμα (θα είναι πολύ εύθραυστα για περίπου 20 λεπτά!).


Φτιάχνουμε την καραμέλα:

• Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια/χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσει (περίπου 5 λεπτά).
• Προσθέστε τη Sukrin, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
• Προσθέστε τη μελάσα (προαιρετικά) και ανακατέψτε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε καθόλου και δοκιμάζετε από αλάτι.
• Η καραμέλα σας πρέπει να είναι κολλώδης και πηχτή, αλλά να μπορεί και να χύνεται.
• Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήνετε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
• Ρίξτε μια κουταλιά καραμέλα σε κάθε μπισκότο και αφήστε το να δέσει. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου μπορεί να χρειαστεί να τα βάλετε στο ψυγείο για να δέσουν πιο γρήγορα.
• Πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι ακριβώς πριν το σερβίρετε!

_
Διατροφικές πληροφορίες ανά 1 μπισκότο:
Θερμίδες: 103 kcal | Υδατάνθρακες: 2,5g | Πρωτεΐνη: 1g | Λίπη: 10g | Κορεσμένα λιπαρά: 3g | Χοληστερόλη: 20 mg | Νάτριο: 75 mg | Κάλιο: 24 mg | Φυτικές ίνες: 1g | Βιταμίνη Α: 155 IU | Βιταμίνη C: 0,1 mg | Ασβέστιο: 13 mg | Σίδηρος: 0,3 mg

credits

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διαβάστε επίσης
Χωρίς γλουτένη Χωρίς ζάχαρη

Μηλόπιτα, χωρίς γλουτένη και ζάχαρη!

Φτιάξτε μια πανεύκολη, ζουμερή και λαχταριστή μηλόπιτα χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, χωρίς λακτόζη και πλούσια σε φυτικές ίνες! Read More

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών θερμίδων Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Τάρτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Μια υπέροχη τάρτα για όλες τις περιστάσεις. Με το γλυκαντικό Finesse, είναι τόσο πετυχημένη όσο μια συμβατική!… Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ