PRINT

Σοκολατόπιτα Σουφλέ (ΚΕΤΟ)!

Μαμαδίστικη σοκολατόπιτα-κέικ σουφλέ από το blog της Ειρήνης ketofoodmagic! (Link συνταγής)
Αυτή η σοκολατόπιτα είναι τόσο αφράτη που λιώνει στο στόμα! Χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά -και για διαβητικούς! Τα υλικά και η διαδικασία είναι τόσο απλή που κανείς δεν περιμένει ότι το αποτέλεσμα θα είναι τόσο τέλειο!

Η γκανάς είναι προαιρετική για το λόγο ότι, παρ’ όλο που απογειώνει το γλυκό, προσδίδει επιπλέον υδατάνθρακες και θερμίδες. Στα macros που έχουν καταχωρηθεί στο τέλος της συνταγής θα δείτε και τις δύο εκδοχές (με γκανάς και χωρίς) για να αποφασίσετε ποια ταιριάζει στα δεδομένα σας.

Εννοείται ότι μπορεί να σερβιριστεί με συνοδεία χτυπημένης σαντιγί ή κέτο παγωτό και δίπλα της να ωχριά οποιαδήποτε άλλη συμβατική!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 12 μερίδες

140 ml Γάλα αμυγδάλου
55 γρ. Κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γλ. Στιγμιαίο καφέ
180 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου*
2 κ.σ. Αλεύρι από ίνες μπαμπού*
1/2 κ.γλ. Σόδα μαγειρικής
1/8 κ.γλ Αλάτι
5 Μεσαία αυγά
160-180 γρ. Στέβια με ερυθριτόλη 1:1
160 ml Ελαιόλαδο
1 κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας χωρίς ζάχαρη
1 κ.σ Μηλόξιδο

Για σιρόπι:
100 ml Γάλα αμυγδάλου κρύο

Επικάλυψη γκανάς:
100 γρ. Κρέμα καρύδας*
100 γρ. Σοκολάτα >85% κακάο
1 κ.σ Στέβια με ερυθριτόλη 1:1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζεσταίνουμε σε μικρό σκεύος το γάλα αμυγδάλου και προσθέτουμε το κακάο και τον στιγμιαίο καφέ (ενισχύει τη γεύση του κακάο)
• Ανακατεύουμε καλά και το μείγμα γίνεται σαν πηχτή σος
• Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C (λειτουργία αέρα)
• Ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι μπαμπού, τη σόδα και το αλάτι

* Σημείωση:
01/ Το αλεύρι αμυγδάλου είναι απλό αλεύρι (αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα πολύ καλά)
02/ Το αλεύρι από ίνες μπαμπού μπορεί να αντικατασταθεί με ίνες βρώμης ή σκόνη πρωτεΐνης isolate ή έστω με αλεύρι καρύδας (κάθε αλλαγή ενδέχεται να αλλάξει τη σύσταση)

• Σε δεύτερο σκεύος χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με το ελαιόλαδο και το γλυκαντικό μέχρι να δούμε ότι το μείγμα γίνεται πιο ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες (περίπου 5-7 λεπτά)
• Προσθέτουμε το μηλόξιδο, τη βανίλια και σταδιακά το μίγμα του κακάο χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα
• Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα από το αλεύρι αμυγδάλου και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμη με το μίξερ
• Τοποθετούμε το μείγμα, που είναι αρκετά ρευστό, σε ταψάκι που έχουμε αλείψει καλά με λάδι καρύδας ή σε στρογγυλή φόρμα για κέικ, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

* Σημείωση:
03/ Για τη σοκολατόπιτα χρησιμοποιώ ρηχό ταψάκι 23X35 εκ.
04/ Αν όμως θέλω να φτιάξω κέικ χρησιμοποιώ στρογγυλή μικρή φόρμα που κλείνει πολύ καλά, με ψηλά πλαϊνά για να πάρει ύψος το γλυκό

• Ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου.
• Αμέσως μετά το ψήσιμο κάνουμε αρκετές τρύπες με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε τα 100 ml κρύο γάλα αμυγδάλου κουταλιά – κουταλιά.

* Σημείωση:
05/ Αν φτιάξουμε κέικ, μετά το ψήσιμο, θα φαίνεται σα να μην έχει ψηθεί στο κέντρο αλλά δεν θέλουμε να στεγνώσει τελείως
06/ Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε μέσα στην φόρμα ψησίματος για 15 λεπτά και μετά μπορούμε να το αφαιρέσουμε από το σκεύος Θα φαίνεται κάπως “λαδερό” αλλά θα είναι εντάξει όταν κρυώσει
07/ Όπως κάθε γλυκό τύπου σουφλέ μπορεί μετά το ψήσιμο να χάσει λίγο το ύψος του αλλά κι αυτό είναι φυσιολογικό


Για την επικάλυψη:

Για τη Σοκολατόπιτα μπορούμε προαιρετικά σαν επικάλυψη να φτιάξουμε μια γκανάς με τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω

• Ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας
• Πριν βράσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και το γλυκαντικό
• Ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε μια λεία γκανάς και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
• Όταν η σοκολατόπιτα κρυώσει απλώνουμε τη γκανάς στην επιφάνειά της

Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο μέσα σε δοχείο που κλείνει καλά (αν παραμείνει εκτεθειμένο θα στεγνώσει!!)

Είναι φυσικό να παγώσει η γκανάς στο ψυγείο αλλά γίνεται πάλι ρευστή αν βάλουμε την ποσότητα που θα καταναλώσουμε για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων (στην πιο χαμηλή θερμοκρασία)

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

_
Macros για 1 μερίδα (ΜΕ γκανάς)
Πρωτεΐνη: 7,6 γρ. – Υδατάνθρακες (net): 3,6 γρ. – Λίπος: 34 γρ. – Ενέργεια: 352 Kcal

Macros για 1 μερίδα (ΧΩΡΙΣ γκανάς)
Πρωτεΐνη: 6,5 γρ. – Υδατάνθρακες (net): 1,8 γρ – Λίπος: 26,5 γρ. – Ενέργεια: 273 Kcal

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διαβάστε επίσης
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Chips Αμυγδαλόπαστας!

Πολύ γρήγορο και απλό καραμελό-γλύκισμα χρησιμοποιώντας το αγαπημένο μας μάρζιπαν της Sukrin! Κριτσανιστό σνακ με άρωμα κανέλας! Read More

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά, χαμηλών υδατανθράκων (Vegan)!

Τέλεια συνταγή για νόστιμα μελομακάρονα για ανθρώπους με δυσανεξίες, διαβήτη αλλά και όλους όσους ακολουθούν low carb δίαιτες όπως η KETO. Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ