Κολοκυθοκεφτέδες με άποψη αλλά χωρίς γλουτένη!
Λαχταριστοί και πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες με κόκκινη κολοκύθα, μυρωδικά, κολοκυθόσπορο κ κουκουνάρι!
Η συνταγή δημιουργήθηκε από τη σεφ και συνεργάτιδά μας Mika Kitrina.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 400gr κόκκινη κολοκύθα τριμμένη στον χονδρό τρίφτη
• 6gr αλάτι
• 2 αυγά, 100gr στο σύνολο
• 45gr κρεμμύδι φρέσκο
• 45gr πράσα (αν δεν θέλετε βάλτε απλά διπλή ποσότητα κρεμμύδι φρέσκο)
• 20gr μυρωδικά φρέσκα (άνηθο ή κ δυόσμο)
• 10gr Sukrin Gold
• 70gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin
• 40gr κολοκυθόσπορο ή κουκουνάρι ή και καρύδια χονδρουριμμενα
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 100gr ελαιόλαδο για το ψήσιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου σε αέρα
• Αλατίζετε την κολοκύθα, ανακατεύετε και αφήνετε για δεκαπέντε λεπτά να φύγουν τα υγρά της.
• Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι
• Βάζετε λαδόκολλα πάνω σε ταψί. Πλάθετε με το χέρι 20 κολοκυθοκεφτέδες. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά.
Σερβίρετε με dressing από creme fraiche ή sour cream ή γιαούρτι πλήρες με κρέμα γάλακτος στο οποίο προσθέτετε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και ότι μυρωδικά βάλατε στο μείγμα.
Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.