Κουλουράκια κανέλας! (Νηστίσιμα)
Μπορούμε να το πούμε με σιγουριά! Είναι τα πιο νόστιμα, αφράτα και νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη που έχετε φάει!
Φτιάξτε τα και θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους!
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας Chriz Kalma και την ευχαριστούμε πολύ!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 250ml λάδι καρύδας• 250ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (ή νερό με ελάχιστο μηλόξυδο για Low carb)
• 2 πακέτα Sukrin Baking Mix (340γρ)
• 150γρ Αλεύρι σουσαμιού Sukrin
• 1 κγ Σόδα μαγειρικής (χωρίς αμμωνία)
• 1 κγ γαρύφαλλο
• 4 κγ Κανέλα
• 1 κγ Baking powder
• 60γρ ποτήρι Sukrin:1 (για όσους τα θέλουν πιο γλυκά)
• Σταφίδες (προαιρετικά)
• Σουσάμι
_
Προμηθευτείτε το έτοιμο Πακέτο με υλικά που θα χρειαστείτε!
_
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C
• Χτυπήστε το λάδι με την Sukrin:1
• Ριχνετε την σόδα στον χυμό και το προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά. (Προσοχή, γιατί αφρίζει!)
• Συμπληρώνετε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το Baking powder
• Ρίχνετε σταδιακά το Sukrin Baking Mix και το αλεύρι σουσαμιού. Τα άλευρα θα “ρουφήξουν” το μείγμα. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή, λαδερή και να πλάθεται ευκολα
• Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε την σταφίδα
• Φτιάχνετε τα σχέδια που θέλετε και τα πασπαλίζετε με σουσάμι
• Τα ψήνετε στους 180°C για 30′
* Για να κρυώσουν θα πρέπει να τα βάλετε σε μια σχάρα.
* Όταν τα κουλουράκια σας θα είναι πλέον έτοιμα, πρέπει να είναι πολύ μαλακά, σαν soft cookies. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν λίγο πιο σφιχτά.
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100gr:
Θερμίδες 480
Υδατάνθρακες 23
Σάκχαρα 2,5
Λίπος 41
Πρωτεΐνη 15
Φυτικές ίνες 3