Κουραμπιέδες 2021 (ΚΕΤΟ)!
ΝΕΑ και πεντανόστιμη συνταγή για κουραμπιέδες! Χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, χαμηλών υδατανθράκων για κετογονική διατροφή αλλά και για διαβητικούς!
Το μυστικό επιτυχίας της συνταγής είναι τα ιδιαίτερα υλικά! Ακολουθήστε τα βήματα (που είναι πραγματικά εύκολα) και το αποτέλεσμα που θα έχετε είναι πολύ νόστιμοι, αφράτοι κουραμπιέδες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους κανονικούς.
Η συνταγή είναι από το blog της Ειρήνης ketofoodmagic! (Link συνταγής)
Βρείτε εδώ το πακέτο προσφοράς με τα υλικά της συνταγής που θα χρειαστείτε!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Τεμάχια: 35 ( 23 γρ. ο ένας)
4 αυγά μεσαία
2 ασπράδια από μεσαία αυγά
1/4 κ.γλ Αλάτι
120γρ. Sukrin:1
1 κ.σ χυμό λεμονιού
200γρ. Βούτυρο λιωμένο
1 κ.γλ. Εκχύλισμα Βανίλιας
60γρ. Αλεύρι αμυγδάλου μειωμένων λιπαρών
100γρ. Αλεύρι αμυγδάλου απλό
60γρ. Αλεύρι καρύδας
1 κ.σ ψύλλιουμ τριμμένο
1 κ.γλ κόμμι ξανθάνης ή κόμμι γκουάρ
45γρ. σκόνη πρωτεΐνης isolate
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
80γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα
Για το πασπάλισμα
150 γρ. Sukrin Icing (ερυθριτόλη σε άχνη)
_
Βρείτε εδώ το πακέτο προσφοράς με τα υλικά της συνταγής που θα χρειαστείτε!
_
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Αρχικά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα βάζοντάς τα στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180°C, για 15 λεπτά περίπου
• Αφού κρυώσουν τα κόβουμε σε πολυκόφτη ή με το χέρι και τα αφήνουμε στην άκρη
Σημείωση:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στικς αμυγδάλου που θα τα καβουρδίσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (με προσοχή γιατί καίγονται εύκολα)
• Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
• Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου ή λαμαρίνα, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
• Αναμιγνύουμε καλά και κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά
• Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με τα ασπράδια, το αλάτι και το γλυκαντικό, για 10′ περίπου, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα
• Προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού
• Ενώνουμε το μείγμα των στερεών με το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης ή με το χέρι και στο τέλος προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Το μείγμα είναι σχετικά κολλώδες αλλά με λαδωμένα χέρια θα πρέπει να πλάθεται
• Φτιάχνουμε μια μπάλα από τη ζύμη, την τυλίγουμε καλά με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 1 ώρα
• Κατά τη διάρκεια αυτή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (αντιστάσεις)
• Λαδώνοντας τα χέρια μας με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, πλάθουμε 35 κουραμπιέδες (περίπου 23 γρ. ο καθένας), στο σχήμα που θέλουμε
• Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Δεν πρέπει να κοκκινίσουν σχεδόν καθόλου για να μη στεγνώσουν!
• Όταν κρυώσουν τους βουτάμε στο γλυκαντικό άχνη ή τους πασπαλίζουμε και οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Σημείωση!
Μόνο αν χρησιμοποιηθούν τα υλικά όπως αναγράφονται καθώς και οι οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής, θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Οποιαδήποτε αντικατάσταση μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα της συνταγής ως προς τη γεύση, την υφή, τη μυρωδιά και την όψη.
_
Macros για 1 τεμάχιο:
Πρωτεΐνη: 4,6 γρ.
Υδατάνθρακες (net): 0,8 γρ.
Λίπος: 8,6 γρ.
Θερμίδες: 102 Kcal