Κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη και ζάχαρη!
Η συνταγή φιλοξενήθηκε και παρουσιάστηκε στο περιοδικό “The Body”, εορταστικό τεύχος Δεκεμβρίου! Δοκιμάστε και εσείς να φτιάξετε αυτούς τους πολύ νόστιμους κουραμπιέδες ΧΩΡΙΣ γλουτένη και χαμηλών υδατανθράκων (Vegetarian), που είναι κατάλληλοι και για κετο δίαιτα!
Βρείτε το πακέτο με τα υλικά που θα χρειαστείτε εδώ! (Οι ποσότητες των υλικών του πακέτου είναι αρκετές για να φτιάξετε τουλάχιστον 3 δόσεις από τα αγαπημένα σας γλυκά!)
Η συνταγή δημιουργήθηκε για την LifeTree από τη σεφ Mika Kitrina.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τους κουραμπιέδες
• 160gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 100gr Sukrin Gold
• 100gr απλό αλεύρι αμυγδάλου
• 70gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin (Almond Flour)
• 150gr άσπρο ελαφρά ψημένο αμύγδαλο με αλάτι
(100gr ψιλοτριμμένα, 50gr ολόκληρα στη ζύμη)
• 3gr σόδα μαγειρικής και λίγες σταγόνες λεμόνι (για να ενεργοποιηθεί)
• 20gr κονιάκ
• 2 κρόκοι αυγού
• ½ κγ βανίλια σκόνη
Για ντεκόρ
• 20gr Sukrin Icing
• 30gr απλό αλεύρι αμυγδάλου
• 30gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin (Almond Flour)
• Λίγη φυσική βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Χτυπάτε το βούτυρο και την Sukrin Gold με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει και να λιώσει το γλυκαντικό.
• Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με το χέρι, μέχρι να ενωθούν.
• Σχηματίζετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε να δέσει μισή ώρα στο ψυγείο.
• Σχηματίζεται τους κουραμπιέδες είτε με κούπ-πατ, είτε πλάθοντάς τους στο σχήμα της αρεσκείας σας.
• Τους τοποθετείτε σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνετε στους 160°C στον αέρα, για 13-15 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσουν και να σκληρύνουν.
• Προσθέτετε το ντεκόρ.
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.