Κράκερς χωρίς γλουτένη!
Λαχταριστά τραγανά κράκερς για όλες τις ώρες, με αλεύρι σουσαμιού και μόνο 0,5gr υδατάνθρακες ανά κράκερ! Ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή σνακ.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 120gr Αλεύρι σουσαμιού Sukrin ή Αλεύρι απο σουσάμι Paleolit
• 140gr λιναρόσπορο
• 100gr κολοκυθόσπορο
• 100gr ηλιόσπορο
• 100gr σουσάμι
• 1 κ.σ αλεύρι απο ψύλλιο
• 350ml ζωμό ή ζεστό νερό
• 50ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα 15 λεπτά. Απόδοση: 24 μεγάλα κράκερ.
• Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά μαζί σε ένα μπολ.
• Προσθέστε το ζωμό και το λάδι και ανακατέψτε καλά. Μην ανησυχείτε αν στην αρχή φαίνεται πολύ υγρό – το υγρό θα απορροφηθεί.
• Αφήστε να ξεκουραστείτε για 30 λεπτά.
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 140OC.
• Απλώστε το μείγμα λεπτό και ομοιόμορφο πάνω σε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια υγρή σπάτουλα. Το μείγμα πρέπει να καλύπτει σχεδόν και τα 2 ταψιά. Χρησιμοποιήστε έναν τροχό πίτσας για να κόψετε το επιθυμητό μέγεθος των κράκερ.
• Ψήστε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
• Όταν τελειώσετε, μεταφέρετε σε μια σχάρα για να μπορέσετε να γίνουν τραγανά. Όταν κρυώσει, σπάει σε κομμάτια και αποθηκεύεται. Τα κράκερ θα παραμείνουν τραγανά για τουλάχιστον μία εβδομάδα!
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες ανά cracker (24 τεμάχια):
Θερμίδες: 42gr Πρωτεΐνη: 2gr Καθαροί υδατάνθρακες: <0,5g Λιπαρά: 3gr