Κριτσίνια, χωρίς γλουτένη!
Νόστιμα κριτσίνια για όλες τις ώρες, έτοιμα μόνο σε 15 λεπτά! Είναι κατάλληλα για Paleo διατροφή, με αλεύρι αμυγδάλου και θυμάρι ΧΩΡΙΣ γλουτένη.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 10 Κριτσίνια (μπαστουνάκια)
• ½ κούπα Αλεύρι αμυγδάλου
• ½ κούπα Αραρούτι ή Ταπιόκα
• ¼ κγ Baking soda
• ¼ κγ Αλάτι
• ¼ κούπα Γάλα αμυγδάλου
• 1 κγ Θυμάρι
• ½ κγ σκόνη Σκόρδο
• 1κσ Ελαιόλαδο και λίγο έξτρα για το άλειμμα
• 2 κγ Σουσάμι για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C
• Τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί
• Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μαλακή ζύμη
• Χωρίστε τη ζύμη σε 10 μπάλες και φτιάχνετε μπαστουνάκια μήκους περίπου 10 εκατοστών
• Τα τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με ελαιόλαδο
• Τα πασπαλίζετε με σουσάμι
• Ψήνετε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα
• Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν το σερβίρισμα
_
Διατροφικές πληροφορίες για κάθε κριτσίνι:
Θερμίδες 69kcal -Υδατάνθρακες 6gr εκ των οποίων σάκχαρα 1gr-Λίπος 4gr -Πρωτεΐνη 2gr -Φυτικές ίνες 1gr
_
credits