Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά!
Η συνταγή φιλοξενήθηκε και παρουσιάστηκε στο περιοδικό “The Body”! Τέλεια και νόστιμα μελομακάρονα ΧΩΡΙΣ γλουτένη, ΧΩΡΙΣ γαλακτοκομικά, ΧΩΡΙΣ ζάχαρη και χαμηλών υδατανθράκων (Vegan) , το ιδανικό κετο σνακ για τις γιορτές!
Βρείτε το πακέτο με τα υλικά που θα χρειαστείτε εδώ! (Οι ποσότητες των υλικών του πακέτου είναι αρκετές για να φτιάξετε τουλάχιστον 3 δόσεις από τα αγαπημένα σας γλυκά!)
Η συνταγή δημιουργήθηκε για την LifeTree από τη σεφ Mika Kitrina.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το σιρόπι
• 400ml νερό
• 175gr Sukrin Gold
• Ξύσμα σε χονδρά κομμάτια από ½ πορτοκάλι και ½ λεμόνι
• Χυμό από ½ λεμόνι και η λεμονόκουπα στο σιρόπι
• 2 στικ κανέλα
• 2 ολόκληρα γαρίφαλα
• 20gr κονιάκ
• Άρωμα μέλι
• 10gr τριμμένο λιναρόσπορο
Για τα μελομακάρονα
• 100gr αλεύρι αμυγδάλου ψιλό
• 65gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin (Almond Flour)
• 30gr ψιλοτριμμένα καρύδια
• 110gr άγευστο λάδι καρύδας λιωμένο
• 25gr λιναρόσπορο τριμμένο
• 60gr κονιάκ
• 50gr Sukrin Gold
• 10gr κανέλα
• 2gr τριμμένο γαρίφαλο
• 2gr τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 4gr αλάτι
• 2gr σόδα μαγειρικής με λίγες σταγόνες λεμόνι (για να ενεργοποιηθεί)
• 30gr ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι (2 ½ λεμόνια και 1 ½ πορτοκάλι)
Για το ντεκόρ
• 30gr καρύδια τριμμένα και λίγη κανέλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι
• Βράζετε όλα τα υλικά εκτός από το λιναρόσπορο, ώστε να τραβήξει το νερό τα αρώματα.
• Αφαιρείτε τα μυρωδικά, τα βάζετε στην άκρη, προσθέτετε το λιναρόσπορο στο σιρόπι μέχρι να πήξει ελαφρά και σουρώνετε για να φύγει ο λιναρόσπορος.
• Ξαναβάζετε τα μυρωδικά στο σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη.
Για τα μελομακάρονα
• Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το χέρι και αφήνετε τη ζύμη για μισή ώρα, ώστε να “σκάσει” ο λιναρόσπορος.
• Πλάθετε σε σχήμα μελομακάρονου. (H ζύμη βγάζει 16 κομμάτια των 30gr)
• Χαράζετε με ένα μαχαίρι κάθε μελομακάρονο με προσοχή.
• Ψήνετε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 30-35 λεπτά από τη μία πλευρά
• Τα γυρνάτε και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα.
• Τα σιροπιάζετε ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο. Τα γυρνάτε συνέχεια ώστε να ρουφήξουν σιρόπι από όλες τις μεριές και σε δύο ώρες περίπου είναι έτοιμα.
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.