PRINT

Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά!

Η συνταγή φιλοξενήθηκε και παρουσιάστηκε στο περιοδικό “The Body”, εορταστικό τεύχος Δεκεμβρίου! Τέλεια και νόστιμα μελομακάρονα ΧΩΡΙΣ γλουτένη, ΧΩΡΙΣ γαλακτοκομικά, ΧΩΡΙΣ ζάχαρη και χαμηλών υδατανθράκων (Vegan) , το ιδανικό κετο σνακ για τις γιορτές!

Βρείτε το πακέτο με τα υλικά που θα χρειαστείτε εδώ! (Οι ποσότητες των υλικών του πακέτου είναι αρκετές για να φτιάξετε τουλάχιστον 3 δόσεις από τα αγαπημένα σας γλυκά!)

Η συνταγή δημιουργήθηκε για την LifeTree από τη σεφ Mika Kitrina.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το σιρόπι
• 400ml νερό
• 175gr Sukrin Gold
• Ξύσμα σε χονδρά κομμάτια από ½ πορτοκάλι και ½ λεμόνι
• Χυμό από ½ λεμόνι και η λεμονόκουπα στο σιρόπι
• 2 στικ κανέλα
• 2 ολόκληρα γαρίφαλα
• 20gr κονιάκ
Άρωμα μέλι
• 10gr τριμμένο λιναρόσπορο

Για τα μελομακάρονα
• 100gr αλεύρι αμυγδάλου ψιλό
• 65gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin (Almond Flour)
• 30gr ψιλοτριμμένα καρύδια
• 110gr άγευστο λάδι καρύδας λιωμένο
• 25gr λιναρόσπορο τριμμένο
• 60gr κονιάκ
• 50gr Sukrin Gold
• 10gr κανέλα
• 2gr τριμμένο γαρίφαλο
• 2gr τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 4gr αλάτι
• 2gr σόδα μαγειρικής με λίγες σταγόνες λεμόνι (για να ενεργοποιηθεί)
• 30gr ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι (2 ½ λεμόνια και 1 ½ πορτοκάλι)

Για το ντεκόρ
• 30gr καρύδια τριμμένα και λίγη κανέλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι
• Βράζετε όλα τα υλικά εκτός από το λιναρόσπορο, ώστε να τραβήξει το νερό τα αρώματα.
• Αφαιρείτε τα μυρωδικά, τα βάζετε στην άκρη, προσθέτετε το λιναρόσπορο στο σιρόπι μέχρι να πήξει ελαφρά και σουρώνετε για να φύγει ο λιναρόσπορος.
• Ξαναβάζετε τα μυρωδικά στο σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη.

Για τα μελομακάρονα
• Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το χέρι και αφήνετε τη ζύμη για μισή ώρα, ώστε να “σκάσει” ο λιναρόσπορος.
• Πλάθετε σε σχήμα μελομακάρονου. (H ζύμη βγάζει 16 κομμάτια των 30gr)
• Χαράζετε με ένα μαχαίρι κάθε μελομακάρονο με προσοχή.
• Ψήνετε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 30-35 λεπτά από τη μία πλευρά
• Τα γυρνάτε και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα.
• Τα σιροπιάζετε ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο. Τα γυρνάτε συνέχεια ώστε να ρουφήξουν σιρόπι από όλες τις μεριές και σε δύο ώρες περίπου είναι έτοιμα.

..Καλή σας απόλαυση!

 

* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διαβάστε επίσης
Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Keto Ketchup με MCT oil powder

Keto Ketchup!! Σας αρέσει η κετσαπ αλλά ψάχνετε μια πιο “λιπαρή” έκδοση; Ανακαλύψτε την συνταγή της BeKeto με MCT powder unflavored!… Read More

08.11.2023 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Κλασσική κρεμ μπρουλέ ΧΩΡΙΣ ζάχαρη

Η κλασσική Crème brûlée με υλικά Sukrin, εμπνευσμένη από τον διατροφολόγο Καραμανίδη Βασίλη! Μπορείτε να τον βρείτε στο instagram: @vkaramanidis_dietitian και στη σελίδα του διατροφολογικού κέντρου https://vknutrition.gr/… Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ