PRINT

Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά, χαμηλών υδατανθράκων (Vegan)!

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δε γίνεται! Η συνταγή που ξεχώρισε και παρουσιάστηκε στο περιοδικό “The BODY” είναι και φέτος στο Χριστουγεννιάτικο μενού μας!
Φτιάξτε πεντανόστιμα μελομακάρονα ΧΩΡΙΣ γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς ζάχαρη, χαμηλών υδατανθράκων (Vegan)! Ότι πρέπει για εσάς που ακολουθείτε low carb δίαιτες όπως η KETO.

Βρείτε το πακέτο με τα υλικά που θα χρειαστείτε εδώ! (Οι ποσότητες των υλικών του πακέτου είναι αρκετές για να φτιάξετε τουλάχιστον 3 δόσεις από τα αγαπημένα σας γλυκά!)

Η συνταγή δημιουργήθηκε για την LifeTree από τη σεφ Mika Kitrina, φιλοξενήθηκε και παρουσιάστηκε στο περιοδικό “The Body”, εορταστικό τεύχος Δεκεμβρίου!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το σιρόπι
• 400ml νερό
• 175gr Sukrin Gold
Άρωμα μέλι
• 10gr τριμμένο λιναρόσπορο
• Ξύσμα σε χονδρά κομμάτια από ½ πορτοκάλι και ½ λεμόνι
• Χυμό από ½ λεμόνι και η λεμονόκουπα στο σιρόπι
• 2 στικ κανέλα
• 2 ολόκληρα γαρίφαλα
• 20gr κονιάκ

Για τα μελομακάρονα
• 100gr αλεύρι αμυγδάλου ψιλό
• 110gr άγευστο λάδι καρύδας λιωμένο
• 25gr τριμμένο λιναρόσπορο
• 65gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin (Almond Flour)
• 30gr ψιλοτριμμένα καρύδια
• 60gr κονιάκ
• 50gr Sukrin Gold
• 10gr κανέλα
• 4gr αλάτι
• 2gr σόδα μαγειρικής με λίγες σταγόνες λεμόνι (για να ενεργοποιηθεί)
• 30gr ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι (2 ½ λεμόνια και 1 ½ πορτοκάλι)
• 2gr τριμμένο γαρίφαλο
• 2gr τριμμένο μοσχοκάρυδο

Για το ντεκόρ
• 30gr καρύδια τριμμένα και λίγη κανέλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι
• Βράζετε όλα τα υλικά εκτός από το λιναρόσπορο, ώστε να τραβήξει το νερό τα αρώματα.
• Αφαιρείτε τα μυρωδικά, τα βάζετε στην άκρη, προσθέτετε το λιναρόσπορο στο σιρόπι μέχρι να πήξει ελαφρά και σουρώνετε για να φύγει ο λιναρόσπορος.
• Ξαναβάζετε τα μυρωδικά στο σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη.

Για τα μελομακάρονα
• Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το χέρι και αφήνετε τη ζύμη για μισή ώρα, ώστε να “σκάσει” ο λιναρόσπορος.
• Πλάθετε σε σχήμα μελομακάρονου. (H ζύμη βγάζει 16 κομμάτια των 30gr)
• Χαράζετε με ένα μαχαίρι κάθε μελομακάρονο με προσοχή.
• Ψήνετε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 30-35 λεπτά από τη μία πλευρά
• Τα γυρνάτε και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα.
• Τα σιροπιάζετε ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο. Τα γυρνάτε συνέχεια ώστε να ρουφήξουν σιρόπι από όλες τις μεριές και σε δύο ώρες περίπου είναι έτοιμα.

 

* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.

 

Διατροφικές πληροφορίες για 20 τεμάχια:
107kcal – 1.8 υδατ – 9 λίπος – 2.5 πρωτ – 2 φ.ίνες

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διαβάστε επίσης
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Σοκολατένιο κέικ (χωρίς γλουτένη) στο πι και φι!

Ένα αφράτο, νόστιμο και γρήγορο σε εκτέλεση, σοκολατένιο κέικ με υλικά Sukrin! Read More

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη!

Λαχταριστή σπανακόπιτα πλούσια σε γεύση, χωρίς γλουτένη, χαμηλών υδατανθράκων και με γευστικότατο φύλλο κρούστας! Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ