PRINT

Μπιφτέκια ΚΕΤΟ!

Μπιφτέκια χωρίς ψωμί (χωρίς γλουτένη) κετογονικής διατροφής και για διαβητικούς! Η συνταγή είναι από το blog της Ειρήνης ketofoodmagic! (Link συνταγής)

Αυτή είναι η βασική συνταγή για νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια, κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια!!
Ανάλογα με το τι θέλουμε να φτιάξουμε μπορούμε να αλλάξουμε ή να προσθέσουμε μπαχαρικά ή μυρωδικά. Για παράδειγμα στα σουτζουκάκια μπορούμε να προσθέσουμε κίμινο και πάπρικα και να αφαιρέσουμε δυόσμο και ρίγανη. Γεμιστά με τυρί είναι επίσης πολύ νόστιμα!

Φτιάξτε αρκετά κάθε φορά! Μπορούν να μπουν στην κατάψυξη ψημένα ή άψητα και να μαγειρευτούν τις μέρες που δεν έχετε προγραμματίσει κάτι άλλο για φαγητό ;)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 κιλό Κιμάς μόσχου (λάπα)
Λαρδί Βιολογικό (Για έξτρα λίπος και γεύση!)
90γρ Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
90γρ. Ντομάτα τριμμένη
1 κ.γ. Σόδα μαγειρικής
2 κ.σ. Μηλόξιδο
1 Αυγό
25γρ. Αλεύρι καρύδας
20ml Ελαιόλαδο
30ml Νερό
18γρ Καλό Αλάτι
1/2 κ.γ. Πιπέρι
2-3 κ.σ. Δυόσμο φρέσκο
1κ.γ. Ρίγανη
1κ.γ. Θυμάρι
90γρ. Πιπεριά πράσινη ή κόκκινη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (λειτουργία αέρα)
• Ετοιμάζουμε το ταψί που θα ψήσουμε
(TiPS!: Τη λαμαρίνα του φούρνου την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και πάνω στο αλουμινόχαρτο βάζουμε χαρτί ψησίματος. Έτσι μετά το ψήσιμο πλένεται πολύ εύκολα)
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και αν χρησιμοποιήσουμε πιπεριά (δίνει ιδιαίτερη γεύση) την πολτοποιούμε σε μούλτι μαζί με την ντομάτα
• Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά ζυμώνοντας καλά

• Αν φτιάξετε σουτζουκάκια αφαιρούμε τη ρίγανη, το θυμάρι και την πιπεριά και προσθέτετε από 1 κ.γ. κύμινο και πάπρικα

• Αν ο κιμάς είναι σχετικά άπαχος προσθέτουμε λαρδί (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο άπαχος είναι ο κιμάς)
• Βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στα χέρια πλάθουμε τα μπιφτέκια (περίπου 120 γρ. το καθένα) και τα τοποθετούμε στο ταψί που ετοιμάσαμε
• Για κεφτεδάκια πλάθουμε ανάλογα στο μέγεθος που θέλουμε
• Αλλάζουμε τη λειτουργία του φούρνου και βάζουμε γκριλ
• Ψήνουμε στους 220° C μέχρι να ροδίσουν
(TiPS!: Τα σουτζουκάκια ή κεφτεδάκια πρέπει να τηγανίζονται σε ελαιόλαδο!!)
• Κατόπιν τα γυρνάμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά
• Μετά το ψήσιμο βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο αλλά αφήνουμε τα μπιφτέκια στο ταψί για 10 λεπτά ακόμη. Θα απορροφήσουν τα υγρά που τυχόν έβγαλαν κατά τη διάρκεια του ψησίματος

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

_
Macros (Για 1 μπιφτέκι. Τα macros έχουν υπολογιστεί με όλα τα υλικά)
Πρωτεΐνη: 18 γρ.
Υδατάνθρακες (net): 1,5 γρ.
Λίπος: 13 γρ.
Ενέργεια: 200 Kcal

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διαβάστε επίσης
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Σοκολατένιο κέικ (χωρίς γλουτένη) στο πι και φι!

Ένα αφράτο, νόστιμο και γρήγορο σε εκτέλεση, σοκολατένιο κέικ με υλικά Sukrin! Read More

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη!

Λαχταριστή σπανακόπιτα πλούσια σε γεύση, χωρίς γλουτένη, χαμηλών υδατανθράκων και με γευστικότατο φύλλο κρούστας! Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ