PRINT

Μπισκότα Καρύδας ΚΕΤΟ!

Σας αρέσουν τα μπισκότα καρύδας; Και εμάς! Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή από το blog της Ειρήνης ketofoodmagic (Link συνταγής) που δε χρειάζεται πάνω από μία ώρα συνολικά για να φτιαχτεί!

Τα μπισκότα αυτά διαφέρουν από εκείνα που φτιάχνονται με αλεύρι αμυγδάλου. Το αλεύρι καρύδας απορροφά πολύ υγρασία από τα υλικά αφού τη χρειάζεται για να μην τρίβεται το τελικό προϊόν. Σαν αποτέλεσμα έχουμε μπισκότα που μπορεί εξωτερικά να είναι τραγανά αλλά στο εσωτερικό παραμένουν μαλακά!

Η ίδια συνταγή μπορεί υπέροχα να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για τάρτα!

Δεν περιέχει ξηρούς καρπούς οπότε είναι ιδανική για όσους τους αποφεύγουν ή έχουν αλλεργίες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

120γρ. Βούτυρο μαλακό
50γρ. Τυρί κρέμα
1 αυγό μέτριο
80γρ. Sukrin:1
1κ.γλ. βανίλια
60γρ. Αλεύρι καρύδας
4γρ. Μπέικιν (1 κ.γλ.)
1/2 κ.γλ. κόμμι γκουάρ*
1/4 κ.γλ. αλάτι
50 γρ. Σοκολάτα 85% κακάο* (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!

• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το μαλακό βούτυρο με το τυρί κρέμα
• Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για λίγο μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα
• Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γλυκαντικό και τη βανίλια
• Ανακατεύουμε ελαφρά
• Σε άλλο δοχείο ενώνουμε το αλεύρι καρύδας με το μπέικιν, το κόμμι γκουάρ και το αλάτι
• Στη συνέχεια αναμιγνύουμε τα δύο μίγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης
• Η ζύμη που προκύπτει κολλάει στα χέρια

* Σημείωση:
01. Αν θέλουμε, σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια μέσα στο μείγμα ή να την κρατήσουμε για να διακοσμήσουμε τα μπισκότα μετά το ψήσιμο.
02. Αν δεν υπάρχει κόμμι γκουάρ προσθέτουμε 1 κ.σ. ακόμη αλεύρι καρύδας.

• Τυλίγουμε το μίγμα σε μεμβράνη ψησίματος, σαν μια μεγάλη, μακρόστενη καραμέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Αυτό θα βοηθήσει να δέσει το βούτυρο για να σφίξει η ζύμη ώστε να κόβεται πιο εύκολα
Μπορούμε να φτιάξουμε τα μπισκότα απ’ ευθείας πλάθοντάς τα με τα χέρια (ειδικά αν υπάρχουν μέσα στη ζύμη κομματάκια σοκολάτας που δυσκολεύουν αργότερα το κόψιμο με το μαχαίρι).

• Όταν περάσει η μία ώρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C και ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
• Αφαιρούμε τη μεμβράνη τροφίμων από τη ζύμη και κόβουμε με μαχαίρι φέτες πάχους 1 εκ.
• Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Προσοχή στο ψήσιμο γιατί καίγονται εύκολα!

Μετά το ψήσιμο τα μπισκότα είναι πολύ μαλακά και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε. Περιμένουμε να κρυώσουν καλά!!


Διακόσμηση:

Αν επιλέξουμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα με τη σοκολάτα ένας εύκολος τρόπος είναι ο εξής:
• Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζουμε σε μικρό σακουλάκι που κλείνει με ζιπ
• Σε μικρό σκεύος ζεσταίνουμε νερό και αποσύρουμε λίγο πριν τον βρασμό
• Τοποθετούμε το σακουλάκι με τη σοκολάτα μέσα στο ζεστό νερό και περιμένουμε μέχρι να λιώσει
• Στη συνέχεια κάνουμε σε μια από τις γωνίες μια πολύ μικρή τρύπα και πιέζοντας το σακουλάκι φτιάχνουμε πάνω στα μπισκότα τα σχέδια που θέλουμε με τη λιωμένη σοκολάτα
• Τα τέλεια μπισκότα μας είναι έτοιμα!

Απολαμβάνουμε!

_
Macros (για 1 τεμάχιο με σοκολάτα)
Πρωτεΐνη: 1,2 γρ. | Υδατάνθρακες (net): 1,4 γρ. | Λίπος: 8,6 γρ. | Ενέργεια: 92 Kcal

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διαβάστε επίσης
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Σοκολατένιο κέικ (χωρίς γλουτένη) στο πι και φι!

Ένα αφράτο, νόστιμο και γρήγορο σε εκτέλεση, σοκολατένιο κέικ με υλικά Sukrin! Read More

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη!

Λαχταριστή σπανακόπιτα πλούσια σε γεύση, χωρίς γλουτένη, χαμηλών υδατανθράκων και με γευστικότατο φύλλο κρούστας! Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ