Μπισκότα σοκολάτας με μέντα!
Σοκολάτα και μέντα σε ένα τραγανό μπισκότο, τέλειος συνδυασμός ιδανικός για τον καφέ ή το γάλα σας!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 24 μπισκότα
225gr αλεύρι αμυγδάλου
3 κσ αλεύρι καρύδας
1 κγ baking powder
½ κγ κόμμι ξανθάνης
115gr βουτύρου, μαλακώνουν σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι Sukrin: 1 ή Sukrin Monk
1 αυγό
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
½ κγ μέντας
Πράσινη βαφή τροφίμων της επιλογής σας
2 κσ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Κοσκινίστε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το κόμμι ξανθάνης και το baking powder μαζί σε ένα μεγάλο μπολ
• Με ένα μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο με το γλυκαντικό μέχρι να γίνει κρέμα
• Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και στη συνέχεια το μείγμα με τα άλευρα
• Χωρίστε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρα. Στη μισή ζύμη προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε καλά. Στην άλλη μισή, προσθέστε το εκχύλισμα μέντας και το πράσινο χρώμα.
• Βάζετε κάθε μείγμα ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και απλώνετε ώστε να το σχηματίσετε 2 λεπτά φύλλα ίδιου πάχους.
• Αφαιρείτε το ένα χαρτί από κάθε ζύμη. Τοποθετείτε την μια ζύμη πάνω στην άλλη, αφαιρείται και το δεύτερο χαρτί και τις τυλίγετε σε ρολό.
Σημείωση: Αν η ζύμη έχει ρωγμές, διορθώστε με τα δάχτυλα σας. Τοποθετείτε το ρολό στο ψυγείο για 30 λεπτά μέσα σε μεμβράνη
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς στον αέρα
• Τοποθετείτε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί
• Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τη ζύμη σε φέτες μισού εκατοστού. Τοποθετείστε τα μπισκότα στο χαρτί και πιέζετε ελαφρά
• Ψήνετε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες
..Καλή σας απόλαυση!
TiPS! Φυλάξτε τα μπισκότα σε κλειστό δοχείο σε σκιερό μέρος μέχρι 10 μέρες. Με την πάροδο του χρόνου μαλακώνουν.
_
Διατροφικές πληροφορίες ανά μπισκότο:
Θερμίδες 102kcal -Υδατάνθρακες 2,3gr -Λίπος 9gr -Πρωτεΐνη 2,7gr -Φυτικές ίνες 1,7gr