Paleo ψωμί με αλεύρι από μανιόκα! (κασσάβα)
Για όσους έχουν ασχοληθεί με τα άλευρα και την παρασκευή ψωμιού χωρίς γλουτένη, θα έχουν καταλάβει ότι δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.
Με το αλεύρι Κασσάβα όμως η επιτυχία αυτής της συνταγής είναι δεδομένη! Απολαύστε νόστιμο ψωμί χωρίς γλουτένη και οποιαδήποτε άλλη αλλεργιογόνα ουσία!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 2 κούπες αλεύρι απο Μανιόκα (Cassava)
• 1 κγ baking powder
• ½ κγ baking soda
• ½ κούπα λιναρόσπορο
• 100gr βούτυρο ή βούτυρο καρύδας
• 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
• 1 κσ μέλι
• 1 κσ μηλόξυδο
• 60ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ταψί πάχους 25cm x 10cm με βούτυρο ή λάδι από καρύδα
• Ανακατεύετε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ εκτός από το λιναρόσπορο
• Κόβετε το βούτυρο σε κύβους και το ανακατεύετε με μπλέντερ μαζί με το λιναρόσπορο μέχρι να γίνει κρέμα
• Ανακατεύετε το μείγμα με την κρέμα και προσθέτετε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά
• Απλώνετε στο ταψί ομοιόμορφα (σε αντικολλητική επιφάνειας) και ψήνεται για 40′
..Καλή σας απόλαυση!
_
credits