PRINT

Πίτες για σουβλάκια ΚΕΤΟ!

Αφράτες και νόστιμες ΚΕΤΟ πίτες για σουβλάκια, χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς γλουτένη και για διαβητικούς! Η συνταγή είναι από το blog της Ειρήνηςketofoodmagic! (Link συνταγής)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

70γρ Αλεύρι αμυγδάλου
30γρ Αλεύρι Ξανθού ή καφέ λιναρόσπορου ή λιναρόσπορο σε σπόρους (Για άλεσμα)
15γρ Ίνες πατάτας* ή Ίνες μπαμπού*
50γρ Αλεύρι καρύδας
25γρ Ψύλλιο (τριμμένο)
1 κ.γλ. Μπέικιν
1/2 κ.γλ. Αλάτι
230γρ Τυρί κρέμα*
70ml Γάλα αμυγδάλου* χωρίς ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών (150 γρ.)
1 ολόκληρο αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζυγίζουμε τα στερεά υλικά!
• Αν έχουμε πάρει λιναρόσπορο σε σπόρους, τον τρίβουμε καλά σε μύλο, όπως αυτός που αλέθει καφέ
• Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη
• Σε μεγαλύτερο δοχείο χτυπάμε με αυγοδάρτη το αυγό με τα ασπράδια να αφρατέψουν ελαφρά
• Προσθέτουμε το τυρί κρέμα με το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε να ενωθούν
• Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα
• Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά
• Φτιάχνουμε 8 πίτες (περίπου 90 γραμμαρίων η καθεμία)
• Ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε αντικολλητικά χαρτιά (αν χρειάζεται πασπαλίζουμε με αλεύρι μπαμπού)
• Με ένα καπάκι μετρίου μεγέθους, χαράζουμε την ανοιγμένη ζύμη ώστε να έχουμε μια στρογγυλή πίτα (αν θέλουμε πιο όμορφο σχήμα)
• Τηγανίζουμε τις πίτες σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία γιατί καίγονται γρήγορα
• Τις γυρίζουμε ανά διαστήματα
• Χρειάζονται περίπου 5 λεπτά ψήσιμο
• Ετοιμάζουμε τα υλικά που θέλουμε για να γεμίσουμε τις πίτες μας
• Εγώ συνήθως βάζω σπιτικό χοιρινό γύρο*, τζατζίκι που φτιάχνω στο λεπτό από τυρί κρέμα με μαγιονέζα και σκόρδο σε σκόνη, λίγο κρεμμύδι, ντομάτα, και πάπρικα

Τυλίγουμε τις πίτες μας και απολαμβάνουμε!

Σημειώσεις
• Για τον γύρο απλά ψήνουμε μπριζόλες χοιρινές λαιμού (γίνεται και με πανσέτες) και τις κόβουμε σε κομματάκια όπως ο γύρος. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κομματάκια μέχρι να ξεροψηθούν και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και ρίγανη
• Το τυρί κρέμα μπορεί να αντικατασταθεί με Quark 20 – 40%
• Οι ίνες πατάτας μπορούν να αντικατασταθούν με αλεύρι από ίνες μπαμπού ή βρώμης
• Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να αντικατασταθεί με νερό
• Ο αλεσμένος λιναρόσπορος μπορεί να αντικατασταθεί με 15 γρ. αλεύρι λιναρόσπορου μειωμένων λιπαρών

 

Macros για 1 πίτα:
Πρωτεΐνη: 8,5 γρ.
Υδατάνθρακες (net): 2,9 γρ.
Λίπος: 16 γρ.
Ενέργεια: 214 Kcal

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διαβάστε επίσης
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Σοκολατένιο κέικ (χωρίς γλουτένη) στο πι και φι!

Ένα αφράτο, νόστιμο και γρήγορο σε εκτέλεση, σοκολατένιο κέικ με υλικά Sukrin! Read More

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη!

Λαχταριστή σπανακόπιτα πλούσια σε γεύση, χωρίς γλουτένη, χαμηλών υδατανθράκων και με γευστικότατο φύλλο κρούστας! Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ