Πίτες για σουβλάκια ΚΕΤΟ!
Αφράτες και νόστιμες ΚΕΤΟ πίτες για σουβλάκια, χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς γλουτένη και για διαβητικούς! Η συνταγή είναι από το blog της Ειρήνηςketofoodmagic! (Link συνταγής)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
70γρ Αλεύρι αμυγδάλου
30γρ Αλεύρι Ξανθού ή καφέ λιναρόσπορου ή λιναρόσπορο σε σπόρους (Για άλεσμα)
15γρ Ίνες πατάτας* ή Ίνες μπαμπού*
50γρ Αλεύρι καρύδας
25γρ Ψύλλιο (τριμμένο)
1 κ.γλ. Μπέικιν
1/2 κ.γλ. Αλάτι
230γρ Τυρί κρέμα*
70ml Γάλα αμυγδάλου* χωρίς ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών (150 γρ.)
1 ολόκληρο αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ζυγίζουμε τα στερεά υλικά!
• Αν έχουμε πάρει λιναρόσπορο σε σπόρους, τον τρίβουμε καλά σε μύλο, όπως αυτός που αλέθει καφέ
• Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη
• Σε μεγαλύτερο δοχείο χτυπάμε με αυγοδάρτη το αυγό με τα ασπράδια να αφρατέψουν ελαφρά
• Προσθέτουμε το τυρί κρέμα με το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε να ενωθούν
• Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα
• Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά
• Φτιάχνουμε 8 πίτες (περίπου 90 γραμμαρίων η καθεμία)
• Ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε αντικολλητικά χαρτιά (αν χρειάζεται πασπαλίζουμε με αλεύρι μπαμπού)
• Με ένα καπάκι μετρίου μεγέθους, χαράζουμε την ανοιγμένη ζύμη ώστε να έχουμε μια στρογγυλή πίτα (αν θέλουμε πιο όμορφο σχήμα)
• Τηγανίζουμε τις πίτες σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία γιατί καίγονται γρήγορα
• Τις γυρίζουμε ανά διαστήματα
• Χρειάζονται περίπου 5 λεπτά ψήσιμο
• Ετοιμάζουμε τα υλικά που θέλουμε για να γεμίσουμε τις πίτες μας
• Εγώ συνήθως βάζω σπιτικό χοιρινό γύρο*, τζατζίκι που φτιάχνω στο λεπτό από τυρί κρέμα με μαγιονέζα και σκόρδο σε σκόνη, λίγο κρεμμύδι, ντομάτα, και πάπρικα
Τυλίγουμε τις πίτες μας και απολαμβάνουμε!
Σημειώσεις
• Για τον γύρο απλά ψήνουμε μπριζόλες χοιρινές λαιμού (γίνεται και με πανσέτες) και τις κόβουμε σε κομματάκια όπως ο γύρος. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κομματάκια μέχρι να ξεροψηθούν και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και ρίγανη
• Το τυρί κρέμα μπορεί να αντικατασταθεί με Quark 20 – 40%
• Οι ίνες πατάτας μπορούν να αντικατασταθούν με αλεύρι από ίνες μπαμπού ή βρώμης
• Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να αντικατασταθεί με νερό
• Ο αλεσμένος λιναρόσπορος μπορεί να αντικατασταθεί με 15 γρ. αλεύρι λιναρόσπορου μειωμένων λιπαρών
Macros για 1 πίτα:
Πρωτεΐνη: 8,5 γρ.
Υδατάνθρακες (net): 2,9 γρ.
Λίπος: 16 γρ.
Ενέργεια: 214 Kcal