Pizza με αλεύρι ηλιόσπορου!
Αγαπάτε την πίτσα αλλά απέχετε από την γλουτένη; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε πίτσα με ζύμη από αλεύρι ηλιόσπορου!
Τραγανή και νόστιμη βάση με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αλλά και εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Ένα κομμάτι είναι πολύ λίγο!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για μια μικρή πίτσα
• 50gr τριμμένο τυρί
• 50gr Sukrin Sunflour (Αλεύρι Ηλιόσπορου)
• 1κγ baking powder
• 1 αυγό
• 1 κουταλάκι μηλόξυδο
• 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ανακατεύετε το αυγό, το τυρί και το μηλόξυδο στο μούλτι
• Προσθέστε το αλεύρι, baking powder, αλάτι και φτιάξτε μια ζύμη
• Βουτήξτε τα δάχτυλα σας σε λάδι και σπρώξτε τη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ωστε να σχηματίσετε ένα κύκλο
• Ψήστε πρώτα τη βάση στους 200° C για 10 λεπτά και έπειτα προσθέστε ότι επιθυμείτε στην επιφάνεια της. Συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 10-12 λεπτά
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες για 100gr:
Θερμίδες 274kcal -Υδατάνθρακες 2gr -Λίπος 16gr -Πρωτεΐνη 27gr -Φυτικές ίνες 8gr