Ψωμί γεμιστό με σπανάκι και αγκινάρες!
Και τι να μαγειρέψω σήμερα; Μια ξεχωριστή ιδέα από την Sukrin! Γεμιστό απολαυστικό ψωμί με σπανάκι αγκινάρες και τυριά. Πολύ νόστιμο και θα εκπλαγείτε!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το ψωμί
• 2 κουτιά Sukrin Fiber Bread Mix
• 2 ½ κούπες νερό
Για τη γέμιση
• 1 μικρή συσκευασία κατεψυγμένο σπανάκι (450γρ)
• 2 συσκευασίες αγκινάρες καρδιές (240γρ)
• 1 συσκευασία τυρί κρέμα (250γρ)
• 1 ½ κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο (170gr)
• ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη (45gr)
• 2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένο
• 1 κγ νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
• αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε έναν μικρό slow cooker ή γάστρα, ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για μια ώρα
• Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα
• Συνεχίζετε το ψήσιμο για μισή με μια ώρα
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
• Ανακατεύετε τα υλικά για το ψωμί και το αφήνετε να ηρεμήσει λίγα λεπτά
• Φτιάξτε ένα μεγάλο καρβέλι και τοποθετείτε σε ταψί. Ψήνετε για 70 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα
• Χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι και “πριονίστε” το πάνω μέρος προσεκτικά έτσι ώστε να σχηματίσετε το “μπολ”
Καλή σας απόλαυση!
_
Διατροφικές πληροφορίες για κάθε μερίδα (σύνολο 8):
Θερμίδες 449kcal -Υδατάνθρακες 36gr εκ των οποίων Σάκχαρα 2gr -Φυτικές ίνες 29gr -Λίπος 29gr -Πρωτεΐνη 24gr