Ψωμί με αλεύρι κάνναβης!
Ένα πολύ νόστιμο ψωμί με αλεύρι κάνναβης, χωρίς γλουτένη, χωρίς ξηρούς καρπούς, γεμάτο φυτικές ίνες και χαμηλό σε υδατάνθρακες που θα σας εντυπωσιάσει!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 12 φέτες
Ξηρά υλικά:
1/2 φλιτζάνι Αλεύρι Κάνναβης
1/2 φλιτζάνι Αλεύρι Λιναρόσπορου
1/4 φλιτζάνι Αλεύρι Chia
1/2 φλιτζάνι Αλεύρι Καρύδας
2 κ.σ. Ψύλλιο σε σκόνη
1 κ.γ. Μαγειρική σόδα
1 κ.γ. Αλάτι
Υγρά υλικά:
4 μεγάλα Αυγά
1 φλιτζάνι Νερό (μέτρια ζεστό)
12 Σταγόνες Stevia Drops
2 κ.γ. Μηλόξυδο ή άλλο ξύδι
2 κ.γ. Ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και λαδώστε ένα ταψί
• Βάζετε τα ξηρά υλικά σε ένα μίξερ και τα ανακατεύετε
• Προσθέστε τα υγρά υλικά και συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα παχύ συνεκτικό μείγμα
• Αφήστε λίγο να απορροφηθούν τα υγρά
• Με μια σπάτουλα βάζετε το μείγμα πάνω στο ταψί και σχηματίστε ένα καρβέλι
• Ψήνετε 45-65 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα
• Αφήστε να κρυώσει εντελώς και το κόβετε σε φέτες
Μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο για λίγες μέρες, ή στο ψυγείο για μια περίπου εβδομάδα!
_
Διατροφικές πληροφορίες:
Θερμίδες 171kcal -Συνολικοί υδατάνθρακες 8gr -Λίπος 12gr -Πρωτεΐνη 7gr -Φυτικές ίνες 6gr