Ψωμί με αλεύρι κάνναβης!
Ψωμί με αλεύρι κάνναβης, χωρίς ξηρούς καρπούς, χωρίς γλουτένη, γεμάτο φυτικές ίνες και χαμηλό σε υδατάνθρακες που θα σας εντυπωσιάσει!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 12 φέτες
Ξηρά υλικά:
1/2 φλιτζάνι αλεύρι από σπόρους κάνναβης
1/2 φλιτζάνι αλεύρι λιναρόσπορου
1/4 φλιτζάνι αλεύρι chia
1/2 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας ψύλλιο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Υγρά υλικά:
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι μέτρια ζεστό νερό
2 κουταλιές λάδι αβοκάντο ή ελαιόλαδο
12 σταγόνες Stevia ή περίπου 2 κουταλιές της σούπας αγαπημένο γλυκαντικό χαμηλών υδατανθράκων,
2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο ή άλλο ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί
• Βάζετε τα ξηρά υλικά σε ένα μίξερ και τα ανακατεύετε
• Προσθέστε τα υγρά υλικά και συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα παχύ συνεκτικό μείγμα
• Αφήστε λίγο να απορροφηθούν τα υγρά
• Με μια σπάτουλα βάζετε το μείγμα πάνω στο ταψί και σχηματίστε ένα καρβέλι
• Ψήνετε 45-65 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα
• Αφήστε να κρυώσει εντελώς και το κόβετε σε φέτες
Μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο για λίγες μέρες, ή στο ψυγείο για μια περίπου εβδομάδα!
..Γιάμι!
_
Διατροφικές πληροφορίες:
Θερμίδες 171kcal -Συνολικοί υδατάνθρακες 8gr -Λίπος 12gr -Πρωτεΐνη 7gr -Φυτικές ίνες 6gr